Gasunie bouwt aan de gasrotonde van Europa. Deelnemingen & Business Development bouwt aan de belangrijke op- en afritten ervan. - Ulco Vermeulen, Managing Director Deelnemingen & Business Development

De infrastructuur van GTS en Gasunie Deutschland maakt onderdeel uit van ‘de gasrotonde’.

Dit is een logistiek centrum dat het mogelijk maakt dat gas vanuit zoveel mogelijk richtingen (via tal van "op- en afritten") geleverd kan worden op de Nederlandse en Duitse markt. De "opritten" van de gasrotonde brengen het gas naar de rotonde toe (denk aan Nord Stream en Gate terminal, Noors gasaanvoer), waar het kan worden verhandeld, en via "afritten" naar gebruikers wordt gebracht, of wordt opgeslagen om aan de variërende vraag naar gas te voldoen (bijvoorbeeld de aardgasbuffer van EnergyStock, de Gate terminal). Ook doorvoer is mogelijk, bijvoorbeeld via de BBL en tal van exits aan de grens).

Het totale systeem zorgt ervoor dat gas vrij getransporteerd kan worden in alle windrichtingen van Rusland via de Nederlandse handelsplaats TTF naar gebruikers in Nederland of Engeland, als LNG vanuit Qatar - of waar dan ook ter wereld - naar Rotterdam en door naar Duitsland, vanuit Noorwegen en Denemarken naar België, et cetera.
Gasunie Deelnemingen & Business Development maakt deze op- en afritten mogelijk - alleen of in samenwerking met business partners.

Deelnemingen

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen