Nederland werkt aan een toekomst met schone energie. De doelstellingen zijn ambitieus en komen neer op een volledige CO2-reductie in de energievoorziening. In de energietransitie die dat realiseert zal sprake zijn van een slim samenspel van energievormen die steeds meer met elkaar verweven raken. De keuzes die energieconsumenten maken zijn aan sterke verandering onderhevig. Ook de productie van energie verandert – op andere locaties, ook door nieuwe partijen, ook opgewekt door burgers zelf. Wat betekent dat voor de andere componenten in de keten – transport en opslag van energie – de netwerken? Voor het energiesysteem als geheel? De stabiliteit ervan? De kosten ervan?

We zullen met nieuwe samenwerkings- en businessmodellen naar een duurzame energievoorziening moeten toewerken. Dat vergt een open houding. Onder het motto Let’s Design Our Energy willen wij een open platform creëren voor dialoog en samenwerking op het gebied van energietransitie. Met Let’s Design Our Energy willen we aangeven dat de nieuwe energie de uitkomst van een gezamenlijk proces is. Geen blauwdruk, maar een manier van doen.

Metrokaart

Onze 'metrokaart' verbeeldt de energietransitie met lijnen, bestem­mingen en verbindingspunten als een gezamenlijk zoekproces: Let's Design Our Energy.

Contact

Contactformulier
  • Om contact op te nemen met Gasunie kunt u gebruik maken van onderstaand contactformulier.

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen