Akkoord KEMA en Gasunie over overname Gasunie Engineering & Technology

Arnhem/Groningen | persbericht

Gezamenlijk persbericht KEMA en Gasunie

Start internationaal Center of Excellence voor gas

KEMA en Gasunie hebben een definitieve overeenkomst bereikt over de overname van Gasunie Engineering & Technology (GET). Het onderdeel, dat uit circa 90 mensen bestaat, wordt samengevoegd met de bestaande gasactiviteiten van KEMA. Hiermee ontstaat een nieuwe business unit die zich richt op gasconsultancy, engineering services en research & development voor de nationale en internationale energiesector. Met de overname is een stevige basis gelegd voor een internationaal Center of Excellence op het gebied van gas en gaat een strategische samenwerking tussen KEMA en Gasunie van start.

Beter inspelen op veranderende markten
Wereldwijd zijn de gasmarkten sterk in beweging. Voortgaande liberalisering en veranderende regelgeving hebben ertoe geleid dat ook op gasgebied in toenemende mate behoefte bestaat aan zowel strategische en bedrijfseconomische expertise als technische expertise. Tegelijkertijd moeten energiebedrijven voldoen aan strengere eisen aan gasbewerking, -transport en -gebruik om een veilige, betrouwbare, duurzame en economische gasvoorziening te waarborgen. Ook de koppeling tussen elektriciteit en gas neemt sterk toe, bijvoorbeeld op het gebied van duurzame energie, smart grids, energiebesparing en -opslag. Deze ontwikkelingen vragen om een bundeling van krachten op het gebied van advisering en research & development. Door de combinatie van GET als internationale autoriteit op het gebied van gas en KEMA als wereldleider op het gebied van elektriciteit, ontstaat een krachtige organisatie die succesvol kan inspelen op de wereldwijd groeiende vraag naar expertise op deze gebieden.

Reactie Thijs Aarten, lid Raad van Bestuur KEMA:
‘We zijn zeer verheugd dat we deze overeenkomst met Gasunie hebben afgesloten. Met deze bundeling van gas- en elektricitetsexpertise spelen we proactief in op de ontwikkelingen op de wereldwijde energiemarkten. Ook voor Nederland, als kennisland op het gebied van energie, is deze nieuwe combinatie een belangrijke stap.’

Reactie Pieter Trienekens, lid Raad van Bestuur Gasunie:
‘Om ook in de toekomst een rol van betekenis te kunnen spelen, is het cruciaal dat de opgebouwde kennis en ervaring van GET breder kan worden ingezet. Wij zijn ervan overtuigd dat de koppeling met de activiteiten en het uitgebreide internationale netwerk van KEMA hiervoor de beste kansen biedt. In de nieuwe situatie wordt Gasunie een strategische partner en een van de grotere klanten van het nieuwe Center of Excellence van KEMA.’

Over KEMA
KEMA (www.kema.com), dat is opgericht in 1927, is een zelfstandig kennisbedrijf dat wereldwijd actief is in de energiewaardeketen en gespecialiseerd in hoogwaardige dienstverlening op het gebied van business & technische consultancy, operationele ondersteuning, metingen & inspecties, en testen & certificatie. Als onafhankelijke organisatie, adviseert en ondersteunt KEMA zowel overheidsorganisaties als producenten, leveranciers en eindgebruikers van energie. Bovendien certificeert KEMA producten, systemen en personen voor een breed scala aan opdrachtgevers. Bij KEMA werken ruim 1.800 professionals, verspreid over 20 landen wereldwijd.

Over Gasunie
Gasunie is een Europees gasinfrastructuurbedrijf met een jaarlijkse doorzet van circa 125 miljard kubieke meter aardgas. Gasunie biedt transportdiensten aan via dochterondernemingen Gas Transport Services B.V. (GTS) in Nederland en Gasunie Deutschland in Duitsland. Daarnaast biedt Gasunie andere diensten aan op het gebied van gasinfrastructuur, waaronder gasopslag en LNG.

Voor meer info: pers@gasunie.nl

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen