EDI versterkt haar gelederen met nieuwe strategische partner

Groningen

Duitse energiegigant RWE ondertekende op 27 juni een samenwerkingscontract met Energy Delta Institute (EDI). Daarmee is RWE de nieuwste strategische partner van EDI. Het delen van energiekennis voor opleidingen is een belangrijk doel van de samenwerking tussen EDI en RWE. RWE sluit zich als de nummer 5-speler op de Europese gasmarkt aan bij de kring van EDI's partners, ook met het doel om haar relatie met deze partijen verder te versterken. De samenwerkings-overeenkomst werd ondertekend door de CEO van RWE Gas Midstream GmbH Stefan Judisch, EDI's president George Verberg, Volko de Jong (Managing Director EDI) en Wolfgang Peters (Managing Director RWE Gas Midstream GmbH). EDI coördineert onderzoek en organiseert opleidingen met een focus op de economische, juridische, geopolitieke en managementaspecten van de gaswaardeketen. Hierbij wordt samengewerkt met diverse academische en business partners. Evenals EDI's andere partners neemt RWE plaats in de International Supervisory Board en de Programmaraad van EDI. RWE gaat bovendien een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van EDI's trainings-programma's en bepaalt mede de koers die EDI de aankomende jaren zal volgen, daarbij de ontwikkelingen in de snel veranderende energiewereld scherp in het oog houdend. Naast een plaats in EDI's bestuursorganen levert RWE structureel sprekers en deelnemers aan de diverse EDI-opleidingen. Wolfgang Peters: "we zijn erg verheugd over deze samenwerkingsovereenkomst met een partij die bovendien zo'n goede reputatie heeft. Het is ons doel om de banden tussen de academische en de gaswereld verder te versterken. Samen willen we de expertise van en in een markt die op weg is naar meer concurrentie, liquiditeit en globalisering zo optimaal mogelijk inzetten". Voor EDI is de samenwerking met RWE een belangrijke stap in het vervolg van haar bestaan. Volgens George Verberg wordt het internationale kennisnetwerk van EDI in belangrijk opzicht verder uitgebreid en kan EDI haar programma's bovendien nu breder in de Duitse energiemarkt zetten. Eric Dam (Raad van Bestuur N.V. Nederlandse Gasunie en Voorzitter van het bestuur van EDI) geeft aan: "met RWE verwelkomen wij een internationaal sterke partner die veel kennis en ervaring aan EDI kan toevoegen".

EDI is een samenwerkingsverband tussen N.V. Nederlandse Gasunie, GasTerra b.v., het Russische OAO Gazprom en de Rijksuniversiteit Groningen, sinds 2006 aangevuld met Shell. EDI's belangrijkste doel is het leveren van een bijdrage aan het opleiden van de huidige en toekomstige energiemanager. In dat kader coördineert EDI kennisprojecten en organiseert zij opleidingen die met allerlei economische, management- en geopolitieke aspecten van de gaswaardeketen te maken hebben. Vanaf haar oprichting in 2002 tot nu toe heeft EDI meer dan 900 deelnemers uit binnen- en buitenland opgeleid, afkomstig uit meer dan 30 landen over de hele wereld. Dit jaar is het vijf jaar geleden dat EDI opgericht is. Op 16 en 17 oktober wordt er uitgebreid bij dit lustrum stilgestaan.

Met RWE Gas Midstream GmbH, opgericht op 1 januari 2007, heeft RWE haar concurrentiepositie op de Europese gasmarkt verder verstevigd. RWE Gas Midstream is verantwoordelijk voor de economische optimalisering van de gehele, niet-gereguleerde gas business binnen de RWE Group, met betrekking tot inkoop, transport en opslag.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen