Essent, Vopak en Gasunie zien af van LNG terminal Eemshaven

Arnhem | persbericht

De in 2007 aangekondigde studie naar de haalbaarheid van een LNG terminal in de Eemshaven door Essent, Vopak en Gasunie is afgerond. De studie heeft uitgewezen dat er onvoldoende basis is om tot een positieve investeringsbeslissing te komen.

Groningen Seaports – de beheerder van de Eemshaven en de haven van Delfzijl - stelt het 65 ha groot gebied dat gereserveerd was voor de terminal weer beschikbaar voor voor andere industriële activiteiten. Op dit moment zijn er al gesprekken gaande met geïnteresseerde kandidaten. Het zijn de laatste 65 ha beschikbaar in de Eemshaven die direct gelegen zijn aan diep water.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Bert Hendriks, woordvoerder Essent, tel.nr.: 06 50 47 94 59 of Essent Media Relaties, tel.: 0800 – 02 44 022, e-mail mediarelaties@essent.nl 

Groningen Seaports:
Marie-Lou Gregoire, Communicatie, +31 (0)596 640459 of +31 (0)6 20430070

Koninklijke Vopak N.V.:
Corporate Communication & Investor Relations
Arno Schikker
Telefoon : +31 (0) 10 4002777
E-mail : corporate.communication@vopak.com
Website : www.vopak.com

N.V. Nederlandse Gasunie:
Hansch van der Velden, corporate communicatie
E-mail pers@gasunie.nl

Over Essent
Essent is de grootste producent van duurzame energie in Nederland en levert elektriciteit, gas en warmte aan particuliere en zakelijke klanten. De onderneming beschouwt Nederland en België als haar thuismarkt. De totale productiecapaciteit van de centrales van Essent bedraagt op dit moment 3.600 MW, ruim 3.200 MW aan productiecapaciteit is op dit moment in aanbouw. Van alle in Nederland duurzaam geproduceerde stroom neemt Essent een kwart voor haar rekening. Bij Essent werken circa 4.500 mensen. Meer informatie is te vinden op http://www.essent.eu

Essent maakt deel uit van het internationaal opererende RWE. Met een omzet in 2009 van bijna EUR 48 miljard en 70.000 medewerkers is RWE een toonaangevende Europese leverancier van elektriciteit en gas. RWE levert in Europa elektriciteit en gas aan meer dan 30 miljoen klanten. Daarmee behoort RWE tot de top 5 van Europese energiebedrijven. RWE investeert gemiddeld minstens EUR 1 miljard per jaar in Europese duurzame energieprojecten.

Over Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is ’s werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag,
gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen en olieproducten. Vopak exploiteert 80 terminals met een opslagcapaciteit van 28,6 miljoen kubieke meter in 31 landen. Deze liggen op strategische plaatsen voor gebruikers ten opzichte van de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie, voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat voor een groot aantal industrieën.

Over Gasunie
Gasunie is een Europees gasinfrastructuurbedrijf. Het netwerk van Gasunie is één van de grootste gastransport hogedruknetten in Europa en bestaat uit meer dan 15.000 kilometer pijpleiding in Nederland en Noord-Duitsland, tientallen installaties en ongeveer 1.300 gasontvangstations. De jaarlijkse doorzet van gas bedraagt circa 125 miljard kubieke meter. Wij dienen het algemene belang in de markten waarin we actief zijn en streven ernaar een optimale waarde te creëren voor onze stakeholders. Wij zijn de eerste aanbieder van onafhankelijk gastransport met een grensoverschrijdend netwerk in Europa.

Gasunie biedt transportdiensten aan via haar dochterondernemingen Gas Transport Services B.V. (GTS) in Nederland, Gasunie Deutschland Transport Services GmbH in Duitsland en via haar dienstverleningslabel Gasunie Transport Services, dat geïntegreerde grensoverschrijdende gastransportdiensten aanbiedt op de integrerende Europese gasmarkt.

Wij streven naar het realiseren van de hoogste standaarden op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, efficiency en duurzaamheid. Mede door de betrouwbaarheid en strategische ligging van het Gasunie-transportnet ten opzichte van groeiende internationale gasstromen vormt Gasunie’s transportnet het hart van wat de 'gasrotonde' van Noordwest-Europa wordt genoemd.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen