Gasleidingen uit bedrijf voor demontage vliegtuigbom Moerkapelle

Groningen

In verband met de vondst van een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog nabij Moerkapelle neemt Gasunie op vrijdag 12 juli de twee nabijgelegen gasleidingen uit voorzorg uit bedrijf. Dat doen wij op advies van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD), zodat het projectiel veilig gedemonteerd en verwijderd kan worden. Afgelopen dinsdagavond werd het explosief bij graafwerkzaamheden aangetroffen.

Het drukloos maken van de leidingen gebeurt op twee manieren: al sinds woensdag wordt zoveel mogelijk gas omgeleid via andere leidingen. De resterende hoeveelheid aardgas wordt vrijdag uit de leidingen verwijderd. Dat wordt het afblazen van gas genoemd en vindt verderop plaats, namelijk bij de Zuidelijke Dwarsweg te Zevenhuizen en de Hogeveenseweg te Benthuizen. De omwonenden zijn hier inmiddels op donderdag per brief over geïnformeerd.

Het afblazen kan een aanzienlijke geluidsbelasting opleveren, maar brengt geen onveilige situatie met zich mee. Ook de gasvoorziening zal niet worden onderbroken.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen