Gasunie en Baltic Development Forum gaan samenwerken

Groningen | persbericht

Gasinfrastructuurbedrijf Gasunie en Baltic Development Forum gaan als strategische partners samenwerken.

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats in het Hoofdkantoor van Gasunie te Groningen door de directeur van het Baltic Development Forum, Hans Brask, en de CEO en bestuursvoorzitter van Gasunie, Marcel Kramer.

Baltic Development Forum (BDF) is het prominente samenwerkingsplatform van de landen rond de Oostzee (de Baltische regio), waarin beleidsmakers, politici, vertegenwoordigers uit bedrijfsleven en wetenschap met elkaar visies ontwikkelen die gericht zijn op het versterken van de concurrentiepositie van deze regio. Energievoorziening, vooral in relatie tot klimaatproblematiek, is een belangrijk thema op de agenda van BDF. Het tot stand brengen van samenwerking tussen landen, bedrijven en instellingen om energie-efficiency en energiemarkten te verbeteren hebben een hoge prioriteit.

‘Voor Gasunie’, zegt Marcel Kramer, ‘brengt deze samenwerking een waardevolle verbinding met de Oostzee-regio. De landen rond de Oostzee zijn voor Gasunie, sinds haar toetreding tot Nord Stream en de overname van het Duitse BEB, steeds meer een naburige regio geworden. Deze versteviging van de contacten met de Oostzee-landen is ook voor Nederland en in het bijzonder de noordelijke provincies van belang.’

Directeur Hans Brask benadrukt dat: ‘door de samenwerking met Gasunie de gelederen worden versterkt met een Europese partner die op het gebied van internationale energie- en gasvoorziening, duurzaamheidsvraagstukken ervaring en kennis heeft. Gasunie, een onafhankelijk gasinfrastructuurbedrijf, heeft een lange staat van dienst opgebouwd met het aanbieden van efficiënte, renderende en milieubewuste dienstverlening ten behoeve van markt en maatschappij. We verwelkomen deze overeenkomst als een teken dat de samenwerking in de Baltische regio open en overkoepelend van karakter is.’

Voor meer info: pers@gasunie.nl

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen