Gasunie en BG Group ontwikkelen nieuw concept stroomproducerend CV-toestel

| persbericht

Gasunie heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Engelse bedrijf Microgen, een dochteronderneming van BG Group, voor het ontwikkelen van een nieuwe micro-warmtekrachtinstallatie (micro-WK). Een dergelijk toestel, dat onlangs nog door minister Brinkhorst als toverketel werd gekwalificeerd, produceert gelijktijdig elektriciteit en warmte voor ruimteverwarming en warm tapwater.

In het samenwerkingsproject zal Gasunie Engineering & Technology in opdracht van Gasunie Trade & Supply het micro-WK-systeem van Microgen transformeren tot een 'thuiscentrale' die voor Nederlandse huishoudens geschikt is. Het is de bedoeling om op basis van de compacte, muurhangende prototypes van de firma Microgen uiteindelijk een uiterst efficiënte, stroomproducerende combiketel te realiseren die de huidige HR-ketel kan vervangen.

Door het uitzonderlijk hoge rendement van het systeem, dat is gebaseerd op een 'vrije zuiger' Stirlingmotor, kan een aanzienlijke energiebesparing worden bereikt.

Verwacht wordt dat een marktrijpe versie van de thuiscentrale binnen drie jaar beschikbaar komt.

* Gasunie Engineering & Technology is een kenniscentrum op het gebied van hoogwaardige gastechnologie.
* Gasunie Trade & Supply is een toonaangevende gasleverancier in Europa.
* BG Group is een vooraanstaand gasbedrijf met belangen in meer dan 20 landen in de wereld.
* Microgen Energy Limited is eigendom van BG Group en opgericht om technologie voor energieopwekking op huishoudelijke en zakelijke schaal te vermarkten.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met

Gasunie Trade & Supply
Hans Overdiep, tel. +31 (0)50 364 87 11, j.j.overdiep@gasunie.nl

Microgen
Suzanna Hammond, Hammond PR, tel. +44 207 630 6633, suzanna@hammondpr.co.uk

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen