Gasunie en Gazprom bouwen verder aan strategische samenwerking

Amsterdam | persbericht

Alexey Miller, bestuursvoorzitter van Gazprom, en Paul van Gelder, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Gasunie, hebben een overeenkomst getekend met als doel de strategische samenwerking tussen beide bedrijven verder te ontwikkelen. De ondertekening vond plaats tijdens de jaarbijeenkomst van het European Business Congress (EBC) in Amsterdam.

De overeenkomst bouwt voort op de bestaande strategische samenwerking tussen Gasunie en Gazprom en is gericht op het verder stroomlijnen van de samenwerking tussen beide bedrijven. Met de overeenkomst spreken de bedrijven uit dat zij verder willen bouwen aan hun strategische alliantie op het gebied van gasmarktontwikkeling en op het gebied van gastransportinfrastructuur. De infrastructuurontwikkeling kan betrekking hebben op zowel LNG-infrastructuur (vloeibaar aardgas), als op gasopslagfaciliteiten en pijpleidingtransport, onder andere in het kader van de mogelijke uitbreiding van Nord Stream. De overeenkomst bestrijkt verder samenwerking op het gebied van research en technologie, bijvoorbeeld voor de verdere ontwikkeling van innovatief gebruik van gas en efficiënt gastransport. Bovendien willen Gazprom en Gasunie hun samenwerking op het gebied van educatieve en culturele uitwisselingen voortzetten.

Alexey Miller: "Gazprom en Gasunie werken al vele jaren als partners samen en hebben veel ervaring met het effectief realiseren van infrastructurele projecten in Europa. De ondertekening vandaag opent nieuwe perspectieven voor het strategische partnerschap tussen onze bedrijven".

"Gasinfrastructuur is een onmisbare schakel in een veilige en betrouwbare gasvoorziening. Onze inspanningen om samen te werken aan de ontwikkeling en het gebruik van gasinfrastructuur zullen de efficiënte en stabiele levering van gas aan Europese consumenten ten goede komen. Deze overeenkomst met Gazprom versterkt de veelzijdige wisselwerking tussen onze bedrijven, in het belang van een duurzame energieontwikkeling in Europa", aldus Paul van Gelder.

Alexey Miller en Paul van Gelder
Alexey Miller en Paul van Gelder

Meer informatie: pers@gasunie.nl

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen