Gasunie en Vopak nieuwe partners van Essent in LNG project Eemshaven

Rotterdam | persbericht
  • Gasunie en Vopak hebben met Essent een akkoord gesloten voor de voorbereiding van een nieuwe LNG importterminal in de Eemshaven
  • Samenwerking is vastgelegd in een Heads of Agreement
  • Gasunie en Vopak verwerven ieder een belang van 25% in het project

N.V. Nederlandse Gasunie (Gasunie) en Koninklijke Vopak N.V. (Vopak) gaan met Essent N.V. samenwerken aan de verdere ontwikkeling van het Eemshaven LNG-project. De bedrijven hebben daartoe een Heads of Agreement getekend. Onderdeel van deze overeenkomst is de verwerving van 25% van de aandelen in het project door zowel Gasunie als Vopak. Essent heeft een belang van 50%.

Gasunie en Vopak zijn de initiatiefnemers en partners in Gate terminal, de eerste Nederlandse LNG importterminal, die in Rotterdam op de Maasvlakte gebouwd zal gaan worden. De Gate terminal heeft een initiële doorvoercapaciteit van 9 miljard kubieke meter per jaar en kan uiteindelijk uitgebreid worden naar een maximale capaciteit van 16 miljard kubieke meter per jaar. De doorvoercapaciteit van de geplande terminal in de Eemshaven zal maximaal 12 miljard kubieke meter per jaar bedragen.

Essent neemt ook deel in Gate terminal, waarvoor Gasunie en Vopak de definitieve investeringsbeslissing hebben genomen. Essent wordt zowel klant van Gate terminal (voor 3 bcm gasdoorvoer) als aandeelhouder (5%).

Voor meer info: pers@gasunie.nl

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen