Gasunie gaat rijden op groen gas

Groningen | persbericht

Gastransportbedrijf Gasunie schakelt voor een deel van zijn bedrijfswagenpark over op groen gas. Het gaat om 21 bedrijfswagens die worden ingezet voor onderhoud aan het gastransportnet. Uiteindelijk zullen alle 284 bedrijfsauto’s op groen gas gaan rijden.

Bij rijden op groen gas komt minder CO2 en fijnstof vrij dan bij andere brandstoffen. Groen gas is CO2-neutraal en geldt daarmee als duurzame energiebron. CEO Paul van Gelder: ‘Groen gas is een belofte voor de toekomst, ook als het gaat om duurzame mobiliteit. Nadat we begin dit jaar zijn overgestapt op groene energie voor onze kantoren, is rijden op groen gas een logische vervolgstap in de vergroening van onze bedrijfsactiviteiten.’
Gasunie wil een bijdrage leveren aan de overheidsdoelstellingen op het gebied van hernieuwbare energie en CO2-reductie. Groen gas vervult daarin een belangrijke rol.

Groen gas is biogas, dat is opgewerkt tot aardgaskwaliteit. Het wordt geproduceerd uit afval, zoals mest, rioolslib of gft-afval. Waar deze stoffen voorheen werden beschouwd als afval, vormen ze nu een bron van energie.

Meer informatie: pers@gasunie.nl

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen