Gasunie geen belangstelling meer voor Thyssengas-netwerk


Op 23 maart hebben we bekendgemaakt dat we ons terugtrekken uit de samenwerking met het consortium van Duitse Stadtwerke (lokale en regionale transportbedrijven) dat een gemeenschappelijk bod op het netwerk van Thyssengas overweegt, zodra dit door RWE in de verkoop wordt gezet.
Vanwege de huidige regulering van gastransporttarieven in Duitsland zijn de vooruitzichten op het rendement van een investering zoals in dit netwerk voor Gasunie thans onaantrekkelijk geworden. Gasunie heeft dit besluit in overleg met het consortium van Stadtwerke genomen. In 2009 werd Gasunie door het consortium gevraagd deel te nemen om de mogelijkheden van het consortium om als efficiënte nieuwe eigenaar / beheerder van het netwerk op te treden te versterken. Gasunie zou hieraan een bijdrage leveren door haar kerncompetentie als onafhankelijke beheerder van een van Europa’s grootste hogedruk-gastransportnetwerken in te zetten.

Marcel Kramer, CEO van Gasunie: 'We vinden het jammer dat we ons moeten terugtrekken; de samenwerking en discussies met de Stadtwerke verliepen uitstekend. We moesten helaas concluderen dat de rendementen op een dergelijk gereguleerd netwerk in Duitsland te laag zijn, vooral als we het vergelijken met het niveau dat in veel andere Europese landen is toegestaan. Dit, samen met de groeiende onzekerheid over verdere regulatoire ontwikkelingen, heeft tot deze beslissing geleid.'

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen