Gasunie gevraagd deel te nemen in consortium dat RWE-net wil overnemen

Groningen

Vandaag hebben zesendertig lokale en regionale Duitse transportbedrijven (Stadtwerke) bekendgemaakt dat ze willen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om samen het hoge druk gastransportnetwerk van RWE over te nemen.

Het consortium van Stadtwerke heeft Gasunie als onafhankelijk internationaal gasinfrastructuurbedrijf en beheerder van grensoverschrijdende infrastructuur, uitgenodigd om deel te nemen in deze unieke joint venture en een mogelijke rol als nieuwe operator van het netwerk te bespreken. Gasunie waardeert de uitnodiging en gaat graag in overleg om te onderzoeken wat hiervoor de mogelijkheden zijn.

Onlangs heeft RWE aangeboden afstand te doen van haar hogedruk gastransportnet in Duitsland. De definitieve beslissing van de Europese Commissie op dit voorstel wordt de komende maanden verwacht.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen