Gasunie kondigt afboeking aan

Groningen | persbericht

Gasinfrastructuurbedrijf Gasunie gaat over 2011 een afboeking doen van in totaal 1,3 miljard euro. Hierin is meegenomen de reeds doorgevoerde afboeking van 900 miljoen euro die is verantwoord in het halfjaarbericht medio 2011 naar aanleiding van wijzigingen in het reguleringskader in Nederland. Daarenboven leiden langetermijn-inschattingen ten aanzien van reguleringsontwikkelingen in Duitsland, ondanks recente verbeteringen, tot een afboeking ter grootte van 400 miljoen euro. Dit maakt het bedrijf vandaag bekend, vooruitlopend op de formele vaststelling van het jaarverslag 2011, die gepland staat voor eind april.

De afboeking van 1,3 miljard euro valt lager uit dan de 1,7 miljard euro waarmee in het halfjaarbericht nog als maximum rekening werd gehouden. De afboeking resulteert in een verlies van circa 600 miljoen euro over 2011, dat ten laste wordt gebracht van het eigen vermogen. Als gevolg hiervan zal aan de aandeelhouder, de Nederlandse Staat, over het jaar 2011 geen dividenduitkering worden gedaan. Naar verwachting zal over 2012 en de jaren daarna weer dividend uitgekeerd kunnen worden.

Meer informatie: pers@gasunie.nl

Over Gasunie

Gasunie is een Europees gasinfrastructuurbedrijf. Het netwerk van Gasunie is één van de grootste gastransport-hogedruknetten in Europa en bestaat uit meer dan 15.000 kilometer pijpleiding in Nederland en Noord-Duitsland, tientallen installaties en ongeveer 1.300 gasontvangstations. De jaarlijkse doorzet van gas bedraagt circa 125 miljard kubieke meter. Gasunie dient het algemeen belang in de markten waarin ze actief is en streeft ernaar een optimale waarde te creëren voor haar stakeholders. Zij is de eerste aanbieder van onafhankelijk gastransport met een grensoverschrijdend netwerk in Europa.

Gasunie biedt transportdiensten aan via haar dochterondernemingen Gas Transport Services B.V. (GTS) in Nederland en Gasunie Deutschland Transport Services GmbH in Duitsland. Daarnaast biedt ze ook andere diensten aan op het gebied van gasinfrastructuur, waaronder gasopslag en het certificeren van groen gas via haar dochterbedrijf Vertogas. Gasunie wil haar infrastructuur en kennis inzetten voor verdere ontwikkeling en integratie van hernieuwbare energiebronnen, en van groen gas in het bijzonder.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen