Gasunie partner ‘Wereldland Nederland’

Groningen | persbericht

Nederland kan trots zijn op de cruciale rol in de Europese energievoorziening, waarbij ons land is uitgegroeid tot de gasmotor van Europa. Om die reden heeft gasinfrastructuurbedrijf Gasunie zich aangesloten bij het initiatief Wereldland Nederland, waarbij grote Nederlandse bedrijven de handen ineenslaan om het optimisme in Nederland terug te brengen. Naast Gasunie zijn ook bedrijven als Albert Heijn, Heineken en Philips aan het initiatief verbonden. Deze week is de campagne van Wereldland Nederland van start gegaan.

Volgens Gasunie is er voor ‘Nederland, aardgasland’ nog altijd genoeg reden voor optimisme en vertrouwen. Nederland manifesteert zich dankzij investeringen in de gasrotonde als sterk internationaal logistiek gascentrum. Daarnaast leveren we met de succesvolle gashandelsplaats TTF en grensoverschrijdende gasinfrastructuur een belangrijke bijdrage aan de goede marktwerking en grensoverschrijdende gashandel in Europa. De energiemarkt is een internationale aangelegenheid, waarbij het netwerk van Gasunie een centrale internationale positie inneemt. Nederland heeft zich in snel tempo ontwikkeld tot een van de meest aantrekkelijke handelsplaatsen voor gas in Europa. Dat blijkt ook uit de spectaculaire groei van het aantal internationale handelaren en de toegenomen doorvoer naar Engeland, België en Denemarken via het Gasunie netwerk. Daar profiteren we met z’n allen van, want de toename van vraag en aanbod op de gashandelsplaats heeft een gunstig effect op de prijs die eindgebruikers voor hun gas betalen.

Gasunie-CEO Paul van Gelder: ‘Wij ondersteunen dit positieve initiatief, omdat we uit ervaring weten dat Nederland in de internationale energiewereld een naam heeft opgebouwd om trots op te zijn. Nederland is de afgelopen jaren de gasmotor van Noordwest Europa geworden, waarbij onze gasinfrastructuur een belangrijke bijdrage levert aan de energievoorziening in de landen om ons heen, zoals Groot-Brittannië en Denemarken. Afgelopen winterperiode hebben we goed kunnen zien dat buitenlandse gasstromen zich steeds vaker een weg vinden door het Nederlandse netwerk. We plukken nu de vruchten van wat wij de afgelopen jaren in Nederland aan internationale aansluitingen hebben opgebouwd.’

Wereldland Nederland
Nederlanders zijn weliswaar zeer tevreden over hun persoonlijke situatie, maar het maatschappelijke, economische en politieke klimaat in Nederland beoordelen ze verre van positief. Maar volgens Wereldland Nederland gaat het helemaal niet zo slecht met Nederland. 'We staan op de vijfde plaats van de meest concurrerende economieën ter wereld, zijn thuisland van vooraanstaande multinationals en scoren hoog op de 'lijstjes' ten opzichte van andere landen.'

Meer informatie: www.wereldlandnederland.nl

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen