Gasunie reikt eenmalig kunstprijs uit

Groningen

Op zondag 26 juni 2011 is de Gasunie Kunstprijs uitgereikt. Deze eenmalige kunstprijs is in 2009 door Gasunie in het leven geroepen ter gelegenheid van twee jubilea: 50 jaar Groningen-gas en 25 jaar Gasunie-kunstcommissie. Jonge kunstenaars tot circa 30 jaar, afkomstig uit Nederland en Duitsland, konden meedingen naar deze prijs die bedoeld is om hen een stimulans te geven in hun verdere ontwikkeling. De kunstcommissie heeft uit de 95 inzendingen 16 kunstenaars genomineerd. Zij hebben meegedongen naar de juryprijs en de publieksprijs. Beide prijzen bestaan uit een geldbedrag van € 10.000,-.

De jury bestond uit voorzitter George Verberg (kunstliefhebber en voormalig hoofddirecteur van Gasunie), Catharien Romijn (Art curator DSM Art Collection), Els Sodenkamp (hoofd Vormgeving Academie Minerva/Hanzehogeschool Groningen) en Henk Visch (kunstenaar, docent kunstacademie Munster).
Voor de publieksprijs brachten zowel medewerkers van Gasunie als bezoekers aan het evenement op 26 juni hun stem uit.

De juryprijs ging naar Jasmijn Visser. De jury prees haar vakmanschap en precisie waarmee haar tekeningen zijn opgebouwd. De publieksprijs was voor Esther Nienhuis. Zij was zowel favoriet van de medewerkers van Gasunie als van het publiek.

Mannheim van Jasmijn Visser Mannheim van Jasmijn Visser

Saudade van Esther Nienhuis Saudade van Esther Nienhuis

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen