Gasunie richt EnergyStock B.V. op met diensten voor fast-cycle gasopslag

Groningen | persbericht
  • EnergyStock is de nieuwe naam voor de gasopslagfaciliteit Gasunie Zuidwending
  • EnergyStock biedt oplossingen op maat voor het optimaliseren van energieportfolio's, het managen van risico's en het vergroten van handelsmogelijkheden
  • De overgang naar een duurzame energiemix vereist slimme en snelle flexibiliteitdiensten
  • Unieke fast-cycle gasopslag met hoge injectie- en uitzendsnelheden, een schakeltijd van minder dan 15 minuten en een nominale lead time van 30 minuten

Gasinfrastructuurbedrijf Gasunie lanceert EnergyStock B.V., een bedrijf dat flexibiliteitdiensten faciliteert met haar fast-cycle gasopslag. EnergyStock B.V. is een nieuw merk dat Gasunie Zuidwending B.V. vervangt. EnergyStock biedt de markt nieuwe diensten en kansen. Het bedient energiebedrijven en handelaren met oplossingen op maat voor het optimaliseren van energieportfolio's, het managen van risico's en het verbeteren van handelsmogelijkheden. De diensten van EnergyStock zijn beschikbaar via de meest liquide hub van Europa, de TTF.

EnergyStock biedt flexibiliteitdiensten aan energiehandelaren en -bedrijven in een razendsnel veranderende omgeving. De platformen voor energiehandel groeien en er zijn steeds meer nieuwe, onafhankelijke energiebedrijven en particuliere initiatieven die de markt betreden. De diensten van EnergyStock verbeteren de prestaties van energiehandelaren met asset-backed handel en speculatie. Daarnaast bedient het bedrijf energiebedrijven die behoefte hebben aan portfoliobalancering en portfoliomanagement. De naam EnergyStock weerspiegelt de nieuwe strategie en de nieuwe positionering van het bedrijf.

Duurzame energie vereist flexibele producten
Een van de redenen voor de groeiende behoefte aan flexibiliteit is het toenemende aandeel van duurzame energiebronnen, zoals de zon en de wind, in de energiemix van de komende jaren. Producenten van duurzame energie zijn niet in staat de stabiliteit in de energievoorziening te bieden waar energieklanten behoefte aan hebben. Gasgestookte energiecentrales zijn ideaal als antwoord op deze schommelingen in productie. Omdat gasgestookte energiecentrales flexibel in gebruik zijn en gas een relatief schone fossiele brandstof is, kunnen deze een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame en tegelijkertijd stabiele energievoorziening. Energiecentrales op aardgas zijn twee keer zo schoon als op kolen gestookte centrales. EnergyStock levert de flexibiliteit waar gasgestookte energiecentrales behoefte aan hebben. Flexibiliteit wordt een markt an sich welke EnergyStock met haar klanten verder wil ontwikkelen. Bovendien speelt EnergyStock een belangrijke rol in de opslag van energieoverschotten uit duurzame energiebronnen. Aan de hand van het innovatieve 'power to gas'-principe kunnen overschotten aan duurzame energie worden omgezet in gas en eenvoudig worden opgeslagen.

EnergyStock: de kracht van flexibiliteit
De ondergrondse gasopslag van EnergyStock is bedoeld voor flexibiliteit tijdens de dag en is een klasse apart ten opzichte van traditionele gasopslagfaciliteiten in Europa. EnergyStock beschikt over de snelste gasopslagfaciliteit ter wereld met aanzienlijk meer cycli per jaar dan de traditionele faciliteiten die voornamelijk seizoens- of piekpatronen opvangen. Met ongeëvenaarde injectie- en uitzendspecificaties, hoge omloopsnelheden en een schakeltijd van send-in tot send-out (en vice versa) van minder dan 15 minuten, is EnergyStock het enige bedrijf in Europa dat die snelle respons kan bieden die nodig is om tegemoet te komen aan de wisselende patronen van de nieuwe energiewereld: flexibiliteit tijdens de dag en beschikbaar on demand.

Zie www.energystock.com voor nadere informatie.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen