Gasunie stelt kunstprijs in voor jonge kunstenaars

Groningen | persbericht

Gasunie stelt een tweejaarlijkse kunstprijs in voor kunstenaars jonger dan 30 jaar. De prijs is bedoeld om deze kunstenaars een stimulans te geven in hun verdere ontwikkeling. Gasunie stelt de prijs in ter gelegenheid van twee feestelijke jubilea: haar eigen kunstcommissie viert haar 25-jarig bestaan, en het Slochterengas zijn 50-jarig jubileum. Gasunie CEO Marcel Kramer: ‘We vinden het belangrijk om creatieve jonge talenten te stimuleren; zo hebben we een bedrijfskunstcollectie met veel werk dat is gemaakt door jonge kunstenaars. Sommigen van hen zijn later uitgegroeid tot gerenommeerde namen in de kunstwereld.’ De prijs zal voor het eerst worden uitgereikt in juni 2011.

Gasunie-kunstprijs
Kunstenaars uit alle disciplines kunnen in aanmerking komen. Zij moeten op het moment van indienen jonger dan 30 jaar zijn. Het onderwerp van de inzending is volledig vrij en hoeft niet energiegerelateerd te zijn. Uit de binnengekomen inzendingen selecteert de Gasunie-kunstcommissie een aantal genomineerden die een gezamenlijke expositie krijgen in het Gasunie-hoofdkantoor. De winnaar(s) worden gekozen door zowel het publiek (Gasunie-medewerkers en bezoekers van de expositie) als door een nog samen te stellen deskundigenjury. Voormalig Gasunie-hoofddirecteur George Verberg, zelf kunstliefhebber, zal de eerste keer de jury voorzitten. Zowel de publieksprijs als de juryprijs bedragen 10.000 euro.
Met name kunstenaars die woonachtig zijn binnen het gebied van het Gasunie-leidingnetwerk (Nederland en Noord-Duitsland) worden gestimuleerd te reageren. Meer informatie over de voorwaarden voor deelname zijn binnenkort op de website van Gasunie te vinden.

Voor meer info: pers@gasunie.nl.

Over Gasunie
Gasunie is een Europees gasinfrastructuurbedrijf. Het netwerk van Gasunie is één van de grootste gastransport hogedruknetten in Europa en bestaat uit meer dan 15.000 kilometer pijpleiding in Nederland en Noord-Duitsland, tientallen installaties en ongeveer 1.300 gasontvangstations. De jaarlijkse doorzet van gas bedraagt circa 125 miljard kubieke meter. Wij dienen het algemene belang in de markten waarin we actief zijn en streven ernaar een optimale waarde te creëren voor onze stakeholders. We leveren vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid een actieve bijdrage aan de samenleving, gericht op jeugd, sport en cultuur.

Gasunie is het eerste gastransportbedrijf met een grensoverschrijdend netwerk in Europa. We bieden onze transportdiensten aan via onze dochterondernemingen Gas Transport Services B.V. (GTS) in Nederland en Gasunie Deutschland in Duitsland. Daarnaast bieden we ook andere diensten aan op het gebied van gasinfrastructuur, waaronder gasopslag en LNG-aanvoer. Wij beschouwen de wensen van onze klanten als onze voornaamste drijfveer. Wij streven naar het realiseren van de hoogste standaarden op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, efficiency en duurzaamheid. Mede door de betrouwbaarheid en strategische ligging van het Gasunie-transportnet ten opzichte van groeiende internationale gasstromen speelt onze infrastructuur een belangrijke rol in de Noordwest-Europese ‘gasrotonde’.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen