Gate terminal bereikt nieuwe mijlpalen

Rotterdam | persbericht
  • Gate terminal B.V. en Havenbedrijf Rotterdam zijn het eens over lange termijn lease van 23 hectare
  • Shell Energy Europe B.V. en Gate terminal B.V. tekenen akkoord op hoofdlijnen
  • Europese Commissie akkoord met ontheffing door Nederlandse overheid

Gate terminal B.V., een samenwerkingsverband van de N.V. Nederlandse Gasunie en Koninklijke Vopak N.V., heeft het voornemen om in het Rotterdamse havengebied een LNG-importterminal en verdampingsinstallatie te bouwen. Het Gate terminal project heeft een aantal belangrijke mijlpalen bereikt.

De bestuursleden van Gate terminal B.V. en Havenbedrijf Rotterdam zijn het eens over een lange termijn lease van 50 jaar voor 23 hectare op de Maasvlakte. Verwacht wordt dat de aandeelhouders van Havenbedrijf Rotterdam binnenkort hun goedkeuring hieraan zullen geven. Havenbedrijf Rotterdam gaat het gebied aanpassen voor de specifieke infrastructuur van de LNG terminal.

Shell Energy Europe B.V. en Gate terminal B.V. hebben een akkoord op hoofdlijnen getekend over capaciteitsrechten op maximaal 4 miljard m3 van de jaarlijkse doorzet van de LNG-hervergassingsterminal van Gate, in Rotterdam. Door de overeenkomst krijgt Shell capaciteitsrechten in een later stadium van het Gate-terminalproject.

De Europese Commissie is akkoord met het besluit van de Nederlandse minister van Economische Zaken om Gate terminal een ontheffing te verlenen in het kader van de Nederlands gaswet.

Met het bereiken van bovenstaande mijlpalen ontwikkelt het project zich volgens plan. Als ook alle andere mijlpalen worden gehaald, dan kan medio 2007 een definitieve investeringsbeslissing worden genomen en zal de terminal op zijn vroegst vanaf medio 2010 operationeel zijn.

Voor meer info: pers@gasunie.nl

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen