Geslaagde Open Dag Gasunie Ommen

Groningen

Afgelopen zaterdag 6 juni bezochten ongeveer 450 mensen de Open Dag van Gasunie-installatie Ommen ter ere van het 40-jarig bestaan van de locatie. De bezoekers konden de nieuwste Gasunie-film ‘bouwen aan een betrouwbaar netwerk’ bekijken en een rondrit maken over het 48 hectare grote terrein. In een speciaal ingerichte expositieruimte stond de Informatiebus van Gasunie en een foto-expositie met historische foto’s van de installatie. Daarnaast stond er een gasturbine opgesteld. Medewerkers van de installatie stonden klaar om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

Gasunie-installatie Ommen werd op 24 september 1969 door prins Bernhard officieel in gebruik genomen en is daarmee de oudste installatie. In 1989 verrichtte prins Claus de officiële openingshandeling van de stikstofinstallatie op het terrein.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen