Goedkeuring Europese Commissie voor joint venture van Gasunie, Oiltanking en Vopak om LNG terminal in Noord-Duitsland op te zetten

Hamburg | persbericht

Gasunie LNG Holding B.V., Oiltanking GmbH en Vopak LNG Holding B.V. hebben van de Europese Commissie in het kader van de Europese mededingingsregels goedkeuring gekregen voor het vormen van een joint venture die een terminal voor vloeibaar aardgas (LNG) gaat opzetten en beheren.

De drie bedrijven onderzoeken gezamenlijk de mogelijkheden voor het aanleggen en bedrijven van een multi-service LNG terminal, waar zowel import als small-scale LNG diensten worden geleverd. Er wordt daarbij gekeken naar een locatie bij Brunsbüttel, aan de Elbe, niet ver van Hamburg. Het positieve besluit van de Commissie is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van een LNG faciliteit in Noord-Duitsland. In het kader van de haalbaarheidsstudie worden economische, technische en nautische aspecten onderzocht, als ook regelgeving en vergunningsprocedures. Nu de goedkeuring van de Europese Commissie een feit is, zijn de betrokken partijen er klaar voor om de vervolgstappen te zetten in de ontwikkeling van het project. Investeringsbeslissingen zijn nog niet genomen.

Klik hier voor het gezamenlijke persbericht.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen