Groen gas krijgt wind in de rug

Groningen

Op 6 september heeft in Den Haag, in aanwezigheid van minister Verhagen, de officiële oprichting van Groen Gas Nederland plaatsgevonden. Groen Gas Nederland, gevestigd te Leeuwarden, is een onafhankelijke, landelijk werkende organisatie die alle ervaringskennis op het gebied van groen gas bundelt. In dit initiatief trekken bedrijfsleven en overheid samen op voor een duurzame toekomst. De verzamelde expertise wordt ingezet om de ontwikkelingen op de groengasmarkt te versnellen. Groen Gas Nederland stimuleert nieuwe projecten en draagt oplossingen aan. Gasunie is een van de medeoprichters. Minister Verhagen noemde de oprichting van Groen gas Nederland “een droomscenario. Dit is een initiatief van het bedrijfsleven zelf waarin ondernemers van verschillende bedrijven een gemeenschappelijk doel hebben: zorgen dat de groen gasmarkt op gang komt. Eerst samenwerken, daarna concurreren.”

Het kenniscentrum is een initiatief van het Platform Nieuw Gas, dat onder voorzitterschap van Ulco Vermeulen, voorzitter van de Stichting Groen Gas Nederland en directeur Participaties en Business Development van Gasunie, richting helpt geven aan de energietransitie in Nederland. In zijn openingswoord liet Vermeulen geen twijfel over bestaan over de ambities: “Nu produceren we ruim 30 miljoen kuub groen gas per jaar. Binnen 2,5 jaar willen we dat vertienvoudigen tot 300 miljoen kuub. Daarna moet nogmaals een vertienvoudiging volgen, te realiseren in de periode 2025- 2030. Dat betekent dat dan 1,5 miljoen huishoudens gebruik zullen maken van duurzaam groen gas. Dat zet echt zoden aan de dijk op weg naar duurzaamheid. De markt voor groen gas krijgt vandaag de wind in de rug.”

Bij deze gelegenheid werd ook de eerste SDE+ subsidie voor duurzame energie uitgereikt aan de Groene Poort, een samenwerkingsverband van jonge boeren in Zeeland.

Klik hier voor het persbericht van Groen Gas Nederland. 

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen