GTS vecht reguleringsbesluit NMa aan

Groningen | persbericht

Gas Transport Services B.V. (GTS), de beheerder van het landelijke gastransportnet, zal de rechter vragen een uitspraak te doen over de wijze waarop de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) het gastransport in Nederland wil reguleren. Recent maakte de NMa de methode bekend die zij wil hanteren.

GTS is van mening dat Nederland door toedoen van de door NMa gekozen methode binnen Europa uit de pas gaat lopen, waardoor er risico’s zullen ontstaan voor de toekomstige binnenlandse levering van gas. Dit is niet in het belang van klant, consument en bedrijf. De rechter zal gevraagd worden zich hierover uit te spreken.

Pieter Trienekens, algemeen directeur van GTS: ‘De NMa gaat er ten onrechte vanuit dat de internationale gastransportmarkt zich laat sturen vanuit Den Haag’.

In afwachting van een gerechtelijke uitspraak zal GTS voor 2006 haar tarieven aanpassen conform de wensen van NMa. Hiermee wil GTS voorkomen dat haar klanten in onzekerheid komen te verkeren over de tarieven voor 2006.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen