Kunst is Zilver, Gas is Goud

Groningen

De kunstcommissie van Gasunie bestaat 25 jaar. Precies op het moment dat we het gouden jubileum vieren van het Groningen Gasveld bij Slochteren, dat 50 jaar geleden werd ontdekt. Daar staan we bij stil met een expositie die niet slechts beperkt blijft tot de gebruikelijke expositieruimte van het Gasunie-hoofdkantoor. Overal in het gebouw hangen voor deze gelegenheid kunstwerken die veelal nog niet eerder te zien waren. Bezoekers zijn van harte welkom om deze jubileumtentoonstelling te bekijken op de Open Dag 14 juni a.s. of tijdens één van de andere open dagen op 17 & 18 juni. Rondleiders vertellen de verhalen achter de geëxposeerde werken. Tijdens de rondleiding daalt u van de zestiende naar de eerste verdieping af langs een doorsnede uit de collectie. Ook zijn er beelden en boeken over de historie van de kunstcommissie zelf. Op de begane grond is een nieuw werk te zien. Kunstenaar Geert Mul maakte namelijk naar aanleiding van het jubileum van onze kunstcollectie een interactieve video. Daarmee slaat hij een brug van het verleden naar een veelbelovende toekomst.

Met een speciale selectie van de collectie in het hoofdkantoor, staat in Groningen het zilveren jubileum centraal. Aan het gouden jubileum wordt gerefereerd in de Kunsthal van het gemeentehuis in Slochteren. Daar is een overzicht te zien van díe werken uit de collectie die speciaal aan gas en activiteiten van Gasunie gerelateerd zijn.

De kunstcommissie van Gasunie nodigt u van harte uit voor de feestelijke opening van de tentoonstelling KUNST IS ZILVER, GAS IS GOUD in het hoofdkantoor aan de Concourslaan 17 in Groningen. U bent welkom op zondag 14 juni tussen 14.00 en 17.30 uur.

Bij de expositie verschijnt een jubileumcatalogus die zowel in Slochteren als bij Gasunie voor € 10,- verkrijgbaar is.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen