Marcel Kramer koninklijk onderscheiden

Groningen | persbericht

Bij zijn vertrek als bestuursvoorzitter van Gasunie ontving Marcel Kramer op 26 augustus tijdens zijn afscheidsreceptie in Groningen een koninklijke onderscheiding. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Peter Rehwinkel van de gemeente Groningen reikte het bijbehorende lintje uit.
Marcel Kramer ontvangt de onderscheiding voor zijn maatschappelijke betrokkenheid en voor zijn inzet voor de ontwikkeling van de gasindustrie, niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Kramer is voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Gasfabrikanten in Nederland (KVGN), president van Gas Infrastructure Europe (GIE) en lid van de International Gas Union Council. Hij is daarnaast maatschappelijk actief, onder meer als lid van de Raad van Toezicht van het Noord Nederlands Orkest (NNO). Tevens is hij honorair consul voor Noorwegen in Nederland.
Na zijn vertrek bij Gasunie per 1 september gaat Marcel Kramer zich in zijn nieuwe functie als voorzitter en hoofddirecteur van South Stream AG richten op de aanleg van een gasleiding die de Russische gasvoorraden verbindt met Midden- en Zuid-Europa. Hij wordt bij Gasunie opgevolgd door Paul van Gelder, tot 1 september Managing Director bij TAQA Europa B.V. en TAQA Energy B.V.

Voor meer informatie: pers@gasunie.nl

Over Gasunie
Gasunie is een Europees gasinfrastructuurbedrijf. Het netwerk van Gasunie is één van de grootste hogedruk-gastransportnetten in Europa en bestaat uit meer dan 15.000 kilometer pijpleiding in Nederland en Noord-Duitsland, tientallen installaties en ongeveer 1.300 gasontvangstations. De jaarlijkse doorzet van gas bedraagt circa 125 miljard kubieke meter. Mede door de betrouwbaarheid en strategische ligging van het Gasunie-transportnet ten opzichte van groeiende internationale gasstromen vormt het net het hart van wat de 'gasrotonde' van Noordwest-Europa wordt genoemd.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen