Minister Kamp ontvangt eerste exemplaar innovatiemagazine over gas

Groningen

Gas laat zich van zijn innovatieve kant zien

Gisteren kreeg Minister Kamp het eerste exemplaar van het magazine Het tweede leven van gas uitgereikt.  In het magazine wordt getoond hoe gas bijdraagt aan een duurzame energievoorziening, door technische innovaties zoals Power to gas en LNG in de transportsector. Door deze innovaties kan gas de rol van stabiele basis in een duurzame energievoorziening nog beter vervullen.

Minister Kamp ontvangt het eerste exemplaar van ‘Het tweede leven van gas’
Minister Kamp ontvangt het eerste exemplaar van ‘Het tweede leven van gas’

Innovatieve ontwikkelingen

De ontwikkelingen rondom gas staan niet stil. Er wordt hard gewerkt aan de toepassing van gas in de transportsector, in de vorm van small scale Liquefied Natural Gas (LNG). Schepen en vrachtwagens worden door het gebruik van LNG als brandstof een stuk schoner, omdat er minder CO2, NOx en fijnstoffen vrijkomen dan bij andere brandstoffen . Ook Power to Gas is een  goed voorbeeld van een innovatie die een belangrijke bijdrage kan leveren aan een duurzame energievoorziening. Met deze techniek wordt het overschot aan duurzame energie omgezet in waterstof, dat in het gastransportnet kan worden ingevoerd.  We noemen dat ‘windgas’. Audi laat zien dat rijden op windgas een schoon en goed alternatief is voor elektrisch rijden, waarbij het rijcomfort beslist niet ter discussie staat.

Gas zal voor de verwarming van huizen en kantoren nog lang een belangrijke rol vervullen, in combinatie met decentrale energieopwekking. Het is en blijft de meest efficiënte verwarmer. ‘Slim gas in gebouwen’, noemen we dat. Tot slot besteedt het magazine ook aandacht aan de vergroening van gas door het bijmengen van biogas.  Het geeft een boeiend overzicht van alle ontwikkelingen die gaande zijn, en de stappen die nog moeten worden gezet om daarvan een succes te maken.

Perfecte partner van duurzame energie

Het magazine ‘Het tweede leven van gas ‘ werd uitgereikt tijdens het KVGN jubileumsymposium, in het bijzijn van vertegenwoordigers uit het gasindustrie, politiek en bedrijfsleven. Het thema van het symposium was : the bright past and challenging future of gas. De uitdaging zit er vooral in om gas goed tot zijn recht te laten komen als perfecte partner van duurzame energiebronnen zoals zon- en wind, die niet altijd (voldoende) beschikbaar zijn. Gas is altijd beschikbaar, en is door zijn unieke eigenschappen bij uitstek geschikt als stabiele basis van een duurzame energievoorziening.

Meer lezen? Download het magazine.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen