Paul van Gelder volgt Marcel Kramer op als CEO van Gasunie

Groningen | persbericht

Met ingang van 1 september 2010 is Paul van Gelder benoemd tot Chief Executive Officer bij N.V. Nederlandse Gasunie. Hij volgt Marcel Kramer op die eind augustus vertrekt in verband met het bereiken van de zestigjarige leeftijd. Paul van Gelder is nu werkzaam bij TAQA Europa B.V. en TAQA Energy B.V., beide dochtermaatschappijen van Abu Dhabi National Energy Company PJSC (TAQA).

Onder Kramers leiding ontwikkelde Gasunie zich tot een van de grootste gastransportbedrijven in Europa, met grensoverschrijdende dienstverlening aan een groeiend aantal (inter)nationale klanten. Momenteel is een aantal grote projecten in uitvoering, waaronder de uitbreiding van het Nederlandse gastransportnet, Gate LNG terminal en het gasopslagproject bij Zuidwending. Vanuit die positie levert Gasunie een belangrijke bijdrage aan de voorzieningszekerheid en aan de uitbouw van de rol van Nederland in het Europese gastransport.

Paul van Gelder is momenteel verantwoordelijk voor de Europese activiteiten van TAQA. In Nederland houdt TAQA zich bezig met de exploratie, productie en het transport van olie en gas. Daarnaast beheert TAQA Energy de Piek Gas Installatie in Alkmaar en werkt de onderneming samen met partners aan de realisatie van een nieuwe gasopslagfaciliteit bij Alkmaar (Bergermeer Gasopslag). Van Gelder is tevens voorzitter van NOGEPA (Nederlandse Olie- en Gasexploratie en Productie Associatie). Voor de overname van dit bedrijf door TAQA in 2006, werkte Van Gelder als manager voor BP Nederland Energie. Eerder was hij onder meer werkzaam als Directeur Logistiek bij Driessen Aerospace Systems in Nederland en Tsjechië. Daarvoor vervulde hij diverse functies in binnen- en buitenland bij de Nederlandse Luchtmacht en de Nederlandse Marine, waaronder die van Commanding Officer.
Paul van Gelder (1969) is afgestudeerd aan het Koninklijk Instituut voor de Marine en de Technische Universiteit Eindhoven. Hij heeft de Nederlandse nationaliteit, is getrouwd en heeft drie kinderen.

De benoeming van Van Gelder heeft plaatsgevonden op voordracht van de Raad van Commissarissen van Gasunie en is goedgekeurd door de minister van Financiën.

Paul van Gelder

Over Gasunie
Gasunie is een Europees gasinfrastructuurbedrijf. Het netwerk van Gasunie is één van de grootste gastransport hogedruknetten in Europa en bestaat uit meer dan 15.000 kilometer pijpleiding in Nederland en Noord-Duitsland. We dienen het algemene belang in de markten waarin we actief zijn en streven ernaar een optimale waarde te creëren voor onze stakeholders. We zijn de eerste aanbieder van onafhankelijk gastransport met een grensoverschrijdend netwerk in Europa. We bieden transportdiensten aan via onze dochterondernemingen Gas Transport Services B.V. (GTS) in Nederland en Gasunie Deutschland in Duitsland. Daarnaast bieden we ook andere diensten aan op het gebied van gasinfrastructuur, waaronder gasopslag en LNG-aanvoer. Wij beschouwen de wensen van onze klanten als onze voornaamste drijfveer. Wij streven naar het realiseren van de hoogste standaarden op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, efficiency en duurzaamheid. Mede door de betrouwbaarheid en strategische ligging ten opzichte van groeiende internationale gasstromen vervult het Gasunie-transportnet een spilfunctie in de ‘gasrotonde’ van Noordwest-Europa.

Voor meer informatie: pers@gasunie.nl

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen