Primeur in Groningen: slechtvalkenjongen geboren in nestkast Gasunie hoofdkantoor

Deze maand zijn vier jonge slechtvalken geboren in de nestkast op het hoofdkantoor van Gasunie. De aankondiging van de gezinsuitbreiding zorgde tot opwinding onder vogelminnend Noord-Nederland. Het betreft hier namelijk het allereerste broedgeval in de stad Groningen en het tweede in de provincie. Gisteren werden de jonge slechtvalken geringd en kon worden vastgesteld dat het vier jongen betrof. Gasunie heeft de nestkast in 2008 bevestigd bovenaan het gebouw.

Gasunie besteed veel aandacht aan flora en fauna in onze omgeving. In veel gevallen bekijken wij hoe wij onze gebouwen en leidingen handig kunnen inzetten in de natuur. In dit geval is ons gebouw bij uitstek geschikt voor de roofvogels. De nestkast biedt een goede omgeving en met het naastgelegen Stadspark hebben zij een perfect jachtterrein.

Youtube - Primeur in Groningen: slechtvalkenjongen geboren in nestkast Gasunie hoofdkantoor

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen