Schonere scheepvaart en wegtransport met LNG

Groningen | persbericht

Gasunie neemt, samen met Energy Valley en een groot aantal andere partijen, deel in het Nationaal LNG Platform. LNG - vloeibaar aardgas - moet straks uitkomst bieden in de brandstofvoorziening van schepen en wegtransport. In de transportsector krijgt men met ingang van 2015 te maken met verscherpte regelgeving die het gebruik van vervuilende stook- en dieselolie aan banden legt. LNG als schoon alternatief kan zorgen voor veel minder CO2-uitstoot en heeft geen uitstoot van zwavelverbindingen en fijnstof. Dat levert directe milieuwinst op. In de aanwezigheid van minister Verhagen werd te Rotterdam een brede samenwerking rond dit thema gepresenteerd. In het Noorden maakt Energy Valley zich hier sterk voor. Ook directeur Business Development & Deelnemingen van Gasunie, Ulco Vermeulen, sprak op deze bijeenkomst. Hij zei onder meer:

'Ik realiseer me hoe snel de ontwikkelingen rond LNG zijn gegaan - boven verwachting. Een paar jaar geleden nog maar verkenden we vanuit onze strategie de mogelijkheden om op een economische gezonde basis LNG faciliteiten te ontwikkelen. Samen met Vopak ontwikkelden we het concept van Gate - een open access model. We zien dat dit nu als basis gaat dienen voor weer nieuwe ontwikkelingen, waar opnieuw grote vaart in zit, met de betrokkenheid van veel partijen, zowel publiek als privaat. Dat al die partijen samen tot resultaten weten te komen is een compliment waard. Dat sterkt ons vertrouwen in de toekomst, want zo komen we daadwerkelijk tot een grote positieve bijdrage aan het realiseren van klimaat- en milieudoelstellingen. Het laat ook zien dat we met gas en gasinfrastructuur een structurele rol hebben te spelen om een haalbare overgang naar een duurzame energievoorziening mogelijk te maken. Daarom werken we ook hard aan de ontwikkeling van duurzaam groen gas. Want gas hoort in een duurzame energietoekomst thuis.'

Klik hier voor de volledige tekst van het persbericht

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen