Transporttarieven GTS dalen in 2013

De transporttarieven van landelijk netbeheerder GTS (Gasunie Transport Services) dalen van €11,79 in 2012 naar €11,60 in 2013. Dat blijkt uit de tarieven 2013 voor de gereguleerde diensten, die de Nederlandse toezichthouder NMa bekend heeft gemaakt.

De tarieven van GTS zijn opgebouwd uit de drie wettelijke taken: transport, balancering en kwaliteitsconversie. De transporttarieven voor transport en balancering, welke ongeveer 95 procent van de omzet van GTS bedragen, dalen gemiddeld met €0,19.

Het resterend deel van de omzet, ongeveer vijf procent, wordt bepaald door het kwaliteitsconversietarief. Dit tarief stijgt van €0,26 in 2012 naar €0,60 in 2013 vanwege de investering in de stikstofbuffer Heiligerlee. Deze investering is noodzakelijk om gas op de juiste calorische waarde te brengen waarna het door ons netwerk kan worden getransporteerd en worden gebruikt door de huishoudens en industrieën.

De nieuwe tarieven gaan in op 1 januari 2013.

Meer informatie: pers@gasunie.nl

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen