Uitreiking Gasunie Shoot-Out bokaal bij FC Groningen

Groningen

Woensdagavond 2 mei was de rust van FC Groningen – NAC Breda het strijdtoneel van de finale van de Gasunie Shoot-out bokaal. Theodoor Smit uit Drachten won de shoot-out competitie en mocht de 1e prijs in ontvangst nemen. Jordi Westra uit Delfzijl werd verdienstelijk tweede. Afgelopen voetbalseizoen streden kinderen van FC Groningen Junior Club in de rust bij thuiswedstrijden van FC Groningen in de Euroborg om de Gasunie Shoot-Out bokaal.

Het principe van de shoot-out competitie is simpel: de deelnemers nemen allen 2 penalties en een shoot-out. Dat is met een dribbel vanaf ‘de zestien’ proberen de keeper te verschalken. Als de penalty raak is, krijgt de deelnemer één punt. Voor een shoot-out die er ook in gaat, verdient de deelnemer twee punten.
De beste twee deelnemers van de voorronden namen het woensdagavond in Euroborg tegen elkaar op in de finale. De winnaar mag zich een jaar de lang de trotse bezitter van de Gasunie Shoot-Out bokaal noemen. Gasunie sponsort de jeugdopleiding van FC Groningen.

Vlnr: mascotte Groby, Theodoor Smit, Jordi Westra, Robert Smit  (FC Groningen) en Michiel Bal (Gasunie). Foto Erwin Otten.
Vlnr: mascotte Groby, Theodoor Smit, Jordi Westra, Robert Smit (FC Groningen) en Michiel Bal (Gasunie). Foto Erwin Otten.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen