Uitreiking Gasunie Shoot-Out bokaal bij FC Groningen

Groningen

Zondag 12 mei was de rust van FC Groningen – Ajax in stadion Euroborg het strijdtoneel van de finale van de Gasunie Shoot-out bokaal. Na een spannende finale won Eduard Gerds de shoot-out competitie en mocht de 1e prijs in ontvangst nemen.

Afgelopen voetbalseizoen streden kinderen van FC Groningen Junior Club in de rust bij thuiswedstrijden van FC Groningen in de Euroborg om de Gasunie Shoot-Out bokaal. Na een lang seizoen met vele voorrondes, kwartfinales en halve finales stonden gistermiddag Mark Ybema, Robby van Sluis, Stefan Mulder en Eduard Gerds tegenover elkaar in de finale. Uiteindelijk was Eduard de verdiende winnaar.

Het principe van de shoot-out competitie is simpel: de deelnemers nemen allen 2 penalties en een shoot-out. Dat is met een dribbel vanaf ‘de zestien’ proberen de keeper te verschalken. Als de penalty raak is, krijgt de deelnemer één punt. Voor een shoot-out die er ook in gaat, verdient de deelnemer twee punten.

De beste vier deelnemers van de voorronden namen het afgelopen zondag in het FC Groningen stadion tegen elkaar op in de finale. De winnaar mag zich een jaar de lang de trotse bezitter van de Gasunie Shoot-Out bokaal noemen. Gasunie sponsort de jeugdopleiding van FC Groningen.

Michiel Bal (Gasunie) overhandigt de Gasunie Shoot-Out bokaal aan Eduard Gerds.
Michiel Bal (Gasunie) overhandigt de Gasunie Shoot-Out bokaal aan Eduard Gerds.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen