Veel publieksstemmen voor "Windgas" in Enlightenmentz Award

Amsterdam

Het project "Windgas" van Greenpeace en Gasunie is tijdens de finale van de Enlightenmentz Award of the Year 2012 in de categorie "social" net achter winnaar "Wakawaka" geëindigd, een low-cost solar LED-lamp voor de derde wereld. Hoewel ook veel publieksstemmen op het Windgas-initiatief waren uitgebracht viel het jury-oordeel in het voordeel van Wakawaka uit. Gasunie feliciteert de winnaar en bedankt allen die hun stem op het Windgas-initiatief hebben uitgebracht.

Voor deze verkiezing waren projecten geselecteerd die een opmerkelijke bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Gasunie werkt in het project Windgas samen met de Duitse groene en innovatieve energieleverancier Greenpeace Energy. Het doel is om overschotten aan duurzame energie via elektrolyse om te zetten in waterstofgas, dat vervolgens in de gasinfrastructuur kan worden geïnjecteerd. Het gassysteem wordt daarmee een transport- en opslagmedium voor duurzame energie en draagt zo bij aan de optimale benutting daarvan.

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen