Op 1 juli 2017 zijn de streams van de webcams uitgezet omdat de jongen zijn uitgevlogen en op andere plekken rond het gebouw verblijven. Wanneer het broedseizoen 2018 aanbreekt, zullen we de streams weer inschakelen. In de tussentijd kunt u via de clipjes op deze pagina zien, hoe leuk het broedseizoen 2017 was.

FILMS EN REPORTAGES

17-05: drie jonge slechtvalken geringd

Derde slechtvalk geboren

Tipgevers: Hannie Beuker, Harry

Gaatje in derde ei slechtvalk

Tipgever: Harmen

Vier jongen in 2016

In maart 2016 vestigde zich voor het eerst een koppeltje slechtvalken in de nestkast van het Gasunie-hoofdkantoor in Groningen. De nestkast was al in 2008 bevestigd bovenaan het gebouw en bedoeld voor slechtvalken. In 2013 werd het voor het eerst gebruikt als kraamkamer, maar niet door de slechtvalk, maar een koppeltje torenvalken. Het hoofdkantoor van Gasunie is bij uitstek geschikt voor met name slechtvalken omdat die goed gedijen in een rotsachtige omgeving. Slechtvalken nestelen graag aan een steile wand van een hoge rots en de wanden van ons hoofdkantoor geven de valken het gevoel van een natuurlijke habitat. De nestkast biedt een goede omgeving en met het stadspark en natuurgebied de Onlanden dichtbij heeft de slechtvalk een perfect jachtterrein. Op 1 mei 2016 kwam het verlossende woord: een vogelspotter maakte door zijn telescoop opnames van minimaal twee jonge slechtvalken die door een van beide ouders gevoerd werden in de nestkast. Op dinsdag 24 mei werden de jonge slechtvalken door de Werkgroep Slechtvalk Nederland geringd. Er bleken zelfs maar liefst vier jonge slechtvalkjes in het nest te zitten.

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen