Gasunie lanceert efficiencyprogramma

Groningen | persbericht

Kostenbesparing en stroomlijnen organisatie

Gasinfrastructuurbedrijf Gasunie zal de komende drie jaar een efficiencyprogramma doorvoeren. Het bedrijf gaat bedrijfsprocessen stroomlijnen en een structurele kostenbesparing doorvoeren. De efficiencymaatregelen zijn noodzakelijk om voldoende ruimte te behouden voor de uitvoering van de Gasrotonde-strategie. Door de invoering van een nieuw reguleringskader komen de inkomsten uit gastransport onder druk te staan. Gasunie streeft naar een compactere organisatie waardoor naar verwachting op termijn in totaal tussen 100 en 150 formatieplaatsen komen te vervallen. Het bedrijf verwacht dit voor het merendeel te kunnen realiseren via herplaatsing van medewerkers en natuurlijk verloop.

Uitgangspunt is dat de maatregelen niet ten koste mogen gaan van de kernactiviteiten van Gasunie: veilig, betrouwbaar en efficiënt gastransport. Het uiteindelijke doel van de efficiencyoperatie is een structurele kostenbesparing van in totaal 60 miljoen euro op jaarbasis. Hierdoor wordt de efficiency van het bedrijf met 15% verhoogd. Het plan is om het geheel aan acties binnen drie jaar af te ronden.

CEO en bestuursvoorzitter Paul van Gelder: ‘Een gezond en sterk Gasunie is nodig om de gasrotonde uit te kunnen bouwen en de Nederlandse positie in de internationale energiemarkt te versterken. Dat is goed voor de leveringszekerheid, de marktwerking en de Nederlandse economie. Eerder dit jaar al hebben we de organisatie- en topstructuur in ons bedrijf gewijzigd. Dat helpt ons nu bij het kunnen doorvoeren van de efficiencymaatregelen.’

Meer info: pers@gasunie.nl

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen