Link4Hubs maakt grensoverschrijdende gashandel makkelijker

Vandaag gaat een persbericht uit over een nieuwe grensoverschrijdende dienst die is ontwikkeld door de Gasunie netwerkdochters GTS en Gasunie Deutschland, samen met de Deense gasnetbeheerder Energinet.dk. De nieuwe dienst heet Link4Hubs en opent nieuwe mogelijkheden voor klanten (shippers) om grensoverschrijdende gashandel te bedrijven in Noordwest Europa.

Deze innovatieve dienst maakt het voor shippers mogelijk hun portfolio’s in drie netten van de deelnemende netbeheerders aan elkaar te koppelen. Het uitwisselen van gas tussen de handelspunten van Energienet.dk (GTF), GTS (TTF) en Gasunie Deutschland (GASPOOL) wordt hierdoor veel makkelijker.

Link4Hubs is een klantvriendelijke ‘one-click-service’ en zal komende zomer van start gaan met een pilot-project. In de toekomst kunnen ook andere netwerkbedrijven en gashubs toetreden. Deze nieuwe dienst kan beschouwd worden als wederom een belangrijke stap in de richting van efficiënte marktintegratie in Noordwest-Europa.

Klik hier voor het engelstalige persbericht

Deel deze pagina:

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen