Annie Krist
Annie Krist Lid Raad van Bestuur en CEO Gasunie Transport Services

Annie Krist is lid van de Raad van Bestuur en CEO van Gasunie Transport Services.

Annie Krist begon haar carrière bij Gasunie in 1987 op de marketingafdeling. Vervolgens heeft zij diverse functies binnen de salesafdeling vervuld. Zo heeft zij leiding gegeven aan de accountmanagementteams die verantwoordelijk zijn voor de distributiebedrijven, de klanten die gas naar Duitsland exporteren en de industriële klanten en elektriciteitscentrales.

Eind jaren ’90 van de vorige eeuw was Annie lid van het Gasunie-team dat verantwoordelijk was voor de commerciële, technische en IT-aanpassingen die het gevolg waren van de liberalisering van de gasmarkt. In 2005 trad zij toe tot het managementteam van GTS.

Van 2008 tot 2011 is ze Directeur Strategie en Deelnemingen geweest bij Gasunie. Annie is op 1 juli 2011 benoemd als Algemeen Directeur van Gasunie Transport Services. Ze is bestuurslid van Netbeheer Nederland, vertegenwoordigt GTS in ENTSOG, de Europese associatie van gastransmissiebedrijven, en is voorzitter van de aandeelhouders-vergadering van PRISMA, het Europese platform dat transportcapaciteit veilt.

Op 1 mei 2016 is Annie Krist toegetreden tot de Raad van Bestuur van Gasunie.

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen