Via Gasunie Engineering B.V., een honderd procent dochter van Gasunie, kunnen andere bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland een beroep doen op de kennis en ervaring die Gasunie in ruim 45 jaar heeft opgebouwd. Gasunie Engineering biedt diensten aan op het gebied van consultancy, aanleg en beheer van ondergrondse (gas)transportsystemen, engineering, ontwerpbeoordelingen, veiligheidsinspecties en trainingen. Zo loopt er momenteel een project Portugal.

Aan de slag in Portugal

Een team van specialisten van Gasunie werkt momenteel aan een verbeterplan voor een ondergrondse gasopslag in Carriço, Portugal. Dit gebeurt in opdracht van de Portugese netbeheerder REN. De opdracht begon in januari 2012 met een technische audit om verschillende verbeteropties in kaart te brengen. Vanaf maart wordt gewerkt aan de FEED (Front End Engineering Design) van het geselecteerde scenario waarop REN een investeringsbeslissing kan nemen. Voor deze opdracht, die onder de vlag van Gasunie Engineering B.V. wordt uitgevoerd, zijn zeven specialisten aan de slag die ook het succesvolle ontwerp voor de ondergrondse gasopslag van EnergyStock hebben gemaakt. Indien REN beslist het project (of een deel ervan) te implementeren, zal Gasunie er vrijwel zeker bij betrokken blijven.

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen