Stel je de volgende situatie eens voor: jij hebt recent je studie afgerond en bent ambitieus. Ondanks dat je studie hier wellicht niet naadloos op aansluit, zie je kansen voor een carrière in de IT. Jij ziet namelijk in dat goede ICT de backbone is voor veel organisaties en een grote bijdrage levert aan het succes van een bedrijf.

Maar jij wilt niet in zomaar een IT-functie aan de slag: jij wilt je specialiseren en eigenlijk zelfs de beste worden. Uiteraard bij een bedrijf waar IT een belangrijke rol speelt.

Lijkt dit op jouw situatie? Dan hebben we beiden geluk!

Vanaf juni leiden we namelijk 10 starters op tot IT-specialist.

Je gaat direct aan het werk en leert het vak on-the-job. Daarnaast volg je vakspecifieke opleidingen en werk je aan je persoonlijke ontwikkelingen.

Dit traject zorgt voor een gevulde pijplijn aan kwaliteiten, certificaten, netwerk en ervaring voor een mooie carrière bij Gasunie als IT-specialist.

Ken je Gasunie nog niet? Dat is niet erg, we stellen ons graag kort aan je voor.

Waarom bij Gasunie als IT-starter aan de slag?

Wij zijn Gasunie: één van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa en het eerste Europese gastransportbedrijf met een grensoverschrijdend netwerk. Jaarlijks stroomt ongeveer 125 miljard kubieke meter aardgas door dat netwerk, bijna een kwart van het totale gasverbruik in de Europese Unie.

We werken aan en met indrukwekkende techniek: soms door de aantallen assets of de hoogte van de druk (60 bar), soms door de werkwijze (lassen op gasvoerende leidingen) of de omvang en complexiteit van de installaties.

Op dit moment zijn we in transitie en denken we na over vraagstukken als duurzaamheid en duurzame inzetbaarheid. Jij speelt uiteraard een rol tijdens en na deze transitiefase.

Interview Sebastiaan Gerards

Sebastiaan Gerards werkt sinds september 2012 bij Gasunie als Business Intelligence ontwikkelaar/beheerder.

Lees zijn interview

Interview Selim Yozgat

Selim werkt als software tester bij Gasunie.

 

Lees zijn interview

Interview Taekele Bijlsma

Taekele Bijlsma werkt sinds 2014 bij Gasunie als Adviseur SAP PM.
 

Lees zijn interview

Iets voor jou?

Waar ben jij goed in? Om als IT-starter succesvol te zijn

  • Heb je tussen medio 2014 en medio 2017 een HBO- of WO-studie afgerond. Voor sommige functies is een specifieke studierichting handig, maar over het algemeen heb jij tijdens je studie je analytische en communicatieve vaardigheden ontwikkeld. Waarschijnlijk heb je een bèta-studie gevolgd, maar we laten ons graag verrassen door andere studierichtingen.
  • Beheers je de Nederlandse taal goed in woord & geschrift. Het is in je voordeel wanneer je ook goed Engels en/of Duits spreekt en schrijft.
  • Heb je laten zien leergierig, nieuwsgierig en proactief te zijn, maar ook goed in opdracht te kunnen werken. Je neemt initiatief, hebt gevoel voor verhoudingen en bent communicatief sterk, ook wanneer je met mensen buiten je eigen vakgebied werkt.
  • Ben je een teamplayer die ook goed zelfstandig ergens aan kan werken.

Wil je solliciteren?

Stuur dan voor 12 april je cv en korte motivatie in via deze website.

Wil je eerst meer weten? Bel met één van je toekomstige collega’s. Hun gegevens vind je hieronder.

Of mail je vraag naar sollicitatie@gasunie.nl. Je vragen over het (sollicitatie)proces stel je bij voorkeur per mail.

  • Op 12 april maken we een eerste selectie op basis van jouw cv en motivatie. Hier ontvang je uiterlijk 18 april bericht over.
  • Kom je door deze selectie heen dan ontvang je een uitnodiging voor het maken van een e-assessment.
  • De uitkomst van dit assessment bepaalt mede of je een uitnodiging ontvangt voor de selectie dag op dinsdag 2 mei in Groningen. Tijdens deze dag staan zowel jij als je interesse voor IT centraal. Je krijgt de kans om tijdens een leuke dag je vaardigheden en kennis te demonstreren tijdens allerlei sessies. Zo leer jij ons en wij jou kennen.
  • Zijn we na deze selectie dag allemaal positief? Dan nodigen we je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Jij en je nieuwe collega’s starten in juni in jullie nieuwe functie.

Wat hebben wij je te bieden?

Als IT-starter volg je een speciaal programma waarin je aan je vakkennis én je eigen ontwikkeling werkt. Zo volg je verschillende vakgerichte opleidingen en ben je na een jaar gecertificeerd op je vakgebied. In combinatie met de algemene trainingen maakt dit je een breed inzetbare IT-specialist.

Het eerste jaar is YoungCapital jouw werkgever en word je gedetacheerd naar Gasunie.

Het doel is om jou na dit jaar een contract bij Gasunie aan te bieden. Afhankelijk van je opleiding en eventuele werkervaring ontvang je dan een salaris van circa € 35 000.- per jaar aangevuld met een mooi pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bij Gasunie werk je binnen een sterk innoverend bedrijf met ICT, besturingstechniek en werktuigbouw op het hoogste niveau. We werken veel in teams aan onze vraagstukken, onze assets zijn over heel Nederland verspreid en last but not least bieden we je de potentie om je te ontwikkelen tot IT-specialist.

Interview Stefanie Koenen

Stefanie werkt sinds 2015 bij Gasunie als software ontwikkelaar.
 

Lees haar interview

Interview anonieme medewerker

Deze collega werkt aan systemen die betrokken zijn bij gastransport, energiemarkt en informatievoorziening.

Lees het interview

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen