Deze collega wil graag anoniem blijven. Deze persoon werkt namelijk aan en met zaken die voor hackers interessante informatie is om te hebben.

Waarom ben je ooit begonnen bij Gasunie?

In 2000 ben ik als extern consultant begonnen bij Gasunie. Vanuit die rol ben ik betrokken geweest bij diverse projecten binnen mijn vakgebied. ICT speelt een belangrijke en toenemende rol in de ondersteuning van de bedrijfsprocessen en de informatievoorziening. Inmiddels werk ik alweer 16 jaar voor Gasunie met veel plezier aan de systemen die betrokken zijn bij het gastransport, energiemarkt en informatievoorziening.

Wat maakt Gasunie zo’n leuk bedrijf om voor te werken?

Er is een variëteit aan omgevingen en problematieken die spelen waarbinnen je een rol speelt. Dan kan zijn direct binnen je vakgebied alsook daarbuiten zoals samen met een team een oplossing zoeken voor een vraagstuk of werken aan een project: een mobiele oplossing voor de monteurs in het veld, automatiseren van administratieve processen, verwerken van meetdata, het ontwikkelen van een balanceringsysteem voor de gasmarkt, opzetten van een informatieportaal, aansturen van het transportnetwerk… uitdagingen genoeg om je in vast te bijten.
Een gedeelte van de werkzaamheden wordt ook getriggerd door de dynamiek van de markt of door regelgeving vanuit de overheid of Europa.
Dit alles houdt het werk afwisselend en uitdagend.

Wat zijn de vervolgmogelijkheden bij Gasunie?

Gasunie speelt een centrale rol in de energievoorziening binnen Nederland en de Europese markt. Hierin spelen vele uitdagingen; de energietransitie, vergroening van gas, Europese regelgeving en richtlijnen. ICT speelt hierbij een steeds grotere rol. In de aansturing van het net, de informatievoorziening en allerlei informatiediensten die worden aangeboden. Je kan je hierbij ontwikkelen tot expert binnen je huidige vakgebied maar ook doorstromen naar een ander ICT vakgebied of eventueel richting de Business.

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen