Hi, mijn naam is Stefanie en ik werk sinds 2015 bij Gasunie als software ontwikkelaar.

Waarom ben je ooit begonnen bij Gasunie?

Ik ben bij Gasunie begonnen op inhuurbasis. Het project was interessant en dat was voor mij in het begin het belangrijkst. Toen er voor mijn functie een interne vacature beschikbaar kwam heb ik nagedacht of en waarom ik bij Gasunie zou willen werken. Energie wordt ook in ons dagelijkse leven veel belangrijker. Groen willen zijn en milieubewuster door het leven gaan is belangrijk voor mij. Aan de andere kant heb je de leveringszekerheid. Kunnen wij als Nederland al compleet overstappen op vernieuwbare energie? Deze transitie lijkt mij erg interessant om mee te maken en daar ook aan te kunnen werken.

Kan je iets vertellen over de afdeling waar je werkt? Hoe zijn bijvoorbeeld de collega’s en aan wat voor soort projecten werk je?

Ik werk als ontwikkelaar in het integratieteam. Onze taak is om alle applicaties binnen en buiten Gasunie aan elkaar te knopen. Dit doen we doormiddel van BizTalk integraties. Maar we doen meer. We verbeteren voortdurend onze eigen processen om zo effectief mogelijk bezig te kunnen zijn. Automatiseren van deze processen is ons dagelijks doel. 

Wat maakt Gasunie zo’n leuk bedrijf om voor te werken?

Gasunie bevindt zich als bedrijf midden in een transitie. De gouden tijden met gas als wondermiddel zijn over. In plaats van afwachten is Gasunie pro actief bezig en geeft ook hun medewerkers de ruimte om zichzelf te verbreden/ontwikkelen. Kennisvergaring is belangrijk voor Gasunie en ze investeren in hun medewerkers, voor mij een van de belangrijkste punten. Ook voor de rest is Gasunie en bedrijf dat om haar mensen geeft. Je bent geen nummer, maar lid in verschillende clubs en je kunt uit veel  activiteiten kiezen, ook als deze niets met het werk te maken hebben.

Wat doe je in huidige functie?

In mijn functie ontwikkel ik integraties in BizTalk en stukjes in C#. Verder ben ik met het automatiseren bezig om bijvoorbeeld alles automatisch te kunnen deployen. Hiervoor moet veel gescript worden in Powershell.

Wat zijn de vervolgmogelijkheden bij Gasunie?

Gasunie heeft veel verschillende afdelingen en onderdelen, waardoor er altijd leuke mogelijkheden zijn om verder door te groeien en ook nieuwe uitdagingen te vinden.

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen