Hi, mijn naam is Taekele Bijlsma en ik werk sinds 2014 bij Gasunie als Adviseur SAP PM.

Waarom ben je ooit begonnen bij Gasunie?

Om het met een woord te beschrijven: Diversiteit.
Ik ben bij Gasunie op een project terecht gekomen en kreeg naast de projectwerkzaamheden gelegenheid om met veel verschillende vraagstukken op IT gebied aan de gang te gaan. Dit resulteerde in een diverse mix van werkzaamheden, collega’s en techniek die wel naar meer smaakte.

Wat doe je in huidige functie?

Het zwaartepunt van mijn werk is SAP en dan vooral de processen die te maken hebben met het onderhoud en de daaraan gerelateerde processen (materiaalbeheer, inkoop, planning). Dat is een behoorlijk breed gebied en dat maakt het ook leuk.
Daarnaast ben ik ook bezig met de toekomstige functionaliteit van SAP, daarbij gaat het om de manier wij als Gasunie daar gebruik van willen maken en hoe we dat op een verantwoorde manier kunnen doen.
Een van de nieuwe onderwerpen waarmee ik mij mee bezig mag houden is het ontwikkelen van mobile applicaties. Daar zijn we nu net mee begonnen, daar stellen we  nogal wat eisen aan omdat we de levering van gas niet in gevaar willen brengen of data willen lekken.

Wat zijn de vervolgmogelijkheden bij Gasunie?

Die vraag heb je zelf behoorlijk invloed op. De organisatie is erg bezig met het duurzaam inzetbaar houden van de medewerkers. Dus de mogelijkheden zijn wat dat betreft erg divers. Als de behoefte hebt om in je comfort zone te blijven of er juist buiten te stappen dan kan dat.

Wat maakt Gasunie zo’n leuk bedrijf om voor te werken?

Gasunie is druk bezig zichzelf opnieuw uit te vinden zonder daarbij de leveringszekerheid van gas in gevaar te brengen. Dat betekent dat aan de ene kant het werk gewoon door blijft gaan terwijl er aan de andere kant druk gewerkt wordt aan de toekomst.

Wat ik daar vooral van merk is dat de digitalisering van processen een grote vlucht aan het nemen is en dat de gebruiker van IT systemen steeds centraler komt te staan. Dat is erg leuk omdat je dan direct ziet voor wie je een oplossing aan het maken bent.

De ontwikkelingen op technisch vlak zijn nu sterk aan het veranderen en ook nog in een lekker tempo. Dat betekent dat wij onszelf ook continu daar scherp op moeten houden. Helemaal omdat de grenzen tussen verschillenden afdelingen en processen steeds dichter bij elkaar komen te liggen of zelfs verdwijnen.

Kan je iets vertellen over de afdeling waar je werkt? Hoe zijn bijvoorbeeld de collega’s en aan wat voor soort projecten werk je?

Ik werk op de afdeling IBO, dit is een afdeling die zich met name richt op de ondersteuning van het onderhoudswerk wat door Gasunie wordt uitgevoerd. Wij beheren de applicaties die daarvoor gebruikt worden.
Dit is een mix van veel verschillende applicaties en dus ook disciplines die daarvoor nodig zijn. Een gevolg daarvan is dat de collega’s ook nogal divers zijn. Het zijn wel veelal techneuten, maar ook daar zit wat een verandering in.

Dat is ook nodig omdat we steeds meer Scrum projecten krijgen en daar is juist een balans van verschillende personen en disciplines noodzakelijk om het project goed af te kunnen ronden.

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen