Bij Gasunie werken ruim 100 engineers. Ze vervullen een hele belangrijke rol in ons bedrijf. Ze zijn specialist op hun vakgebied en techneuten pur sang. We hebben engineers op verschillende gebieden, maar één ding geldt voor al deze functies: als engineer bij ons bedrijf heb je een afwisselende baan met veel vrijheid. Onze engineers werken elke dag weer aan ons high tech netwerk: honderden installaties, 1.300 gasontvangstations, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en ruim 15.500 kilometer pijpleidingen in Nederland en Noord-Duitsland. In ons netwerk maken we gebruik van innovatieve technologie, die we meestal zelf ontwerpen. Door ons netwerk stroomt jaarlijks ongeveer 125 miljard kubieke meter gas, vaak onder hoge druk (circa 60 bar).

Als engineer volg je altijd een stevig ontwikkeltraject en bepaal je zelf grotendeels je mogelijkheden: tot specialist of tot leidinggevende.
Hierbij zorgen wij voor een lerende omgeving waarin innovatie gestimuleerd wordt.

Als engineer bij Gasunie werk je aan uitdagende projecten bij één van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa.

Over je werk als engineer

Onze engineers worden vaak gezien als de kennisdragers van onze organisatie. Ze zijn stuk voor stuk ‘rastechneuten’ die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren, organiseren en coördineren van  engineeringwerkzaamheden.

Als engineer krijg je de ruimte en verantwoordelijkheid om monodisciplinaire projecten vanaf de basis tot en met de inbedrijfstelling te organiseren. De meeste kennis en expertise hebben we daarbij zelf in huis en hoeven we dus niet uit te besteden.
Maar mocht het nodig zijn om werk uit te besteden, dan verzorg je als engineer de kwaliteitsbeoordeling van de engineeringpakketten- en ontwerpen van de externe adviesbureaus die we daarbij betrekken.
Daarnaast ben je als engineer bezig met de verbetering van processen, methoden, technieken en technische standaarden.

Onze engineers blinken uit in vakmanschap. Ze werken vaak in een team van engineers, dat bestaat uit ervaren specialisten. Onze engineers zijn zowel betrokken bij onderhouds- en vervangingsprojecten, als bij nieuwbouwprojecten. Aan afwisseling dus geen gebrek!

Karin Murach Cuipers, Procesengineer

Karin Murach-Cuijpers

Procesengineer

"Je krijgt de kans om door te groeien en jezelf te ontwikkelen."

Lammert Nijland, Mechanical engineer static equipment

Lammert Nijland

Mechanical engineer static equipment

"Ik kom regelmatig bij leveranciers in heel Europa."

Wie zoeken we?

  • De engineers bij ons bedrijf hebben een hbo of universitaire opleiding gevolgd, met als studierichting werktuigbouwkunde, elektrotechniek of  installatietechniek.
  • Alle engineers hebben minimaal 3 jaar ervaring als engineer.
  • Je ervaring en kennis vul je jouw gehele carrière aan met bedrijfsspecifieke informatie en gerichte opleidingen. Gedreven en leergierige mensen passen dan ook goed bij ons.
  • Engineers beheersen een of meerdere expertisegebieden zoals werktuigbouw, E & I, rotating equipment, proces, leidingbeoordeling etc.
  • Je hebt als engineer kennis van relevante normen, standaarden en wet- en regelgeving.
  • Onze engineers zijn mensen die de kans grijpen om binnen een uitdagende omgeving te excelleren, ook onder druk. Het zijn vakdeskundigen die visie hebben, soms een beetje eigenwijs zijn en vooral passie hebben voor hun vak.
  • De meeste engineers hebben als standplaats Groningen.

Wat bieden we?

Allereerst een veelzijdige functie bij één van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. Jouw werkgebied strekt zich daarbij uit over geheel Nederland.
Gasunie is daarnaast een sterk innoverend bedrijf met ICT, besturingstechniek en werktuigbouw op het hoogste niveau.
Je krijgt de mogelijkheid om je te ontwikkelen of door te groeien tot specialist of leidinggevende.

We bieden je een prima arbeidsvoorwaardenpakket met o.a. een flexibele verlofregeling en premievrij pensioen. Bovendien heb je ruimte om in je pakket zelf te kiezen wat je belangrijk vindt, bijvoorbeeld extra vrije dagen of salaris.

Je toekomstige collega’s nodigen je van harte uit om de collegiale werksfeer te komen ervaren.

Jeroen Duursma, Project engineer pigging

Jeroen Duursma

Project engineer pigging

"Als pigging engineer ben je verantwoordelijk voor het organiseren van pigruns en alle relevante zaken die met pigging te maken hebben. Naast de voorbereidende kantoorwerkzaamheden ben je ook veel onderweg.”

Marc Bekhof, Project engineer

Marc Bekhof

Project Engineer

“Als projectengineer ben ik van begin tot einde betrokken bij een project.”

Aan de slag als engineer bij Gasunie?

Onze actuele vacatures vind je in het vacatureoverzicht.
Geen interessante vacatures op dit moment? Maak dan een kandidaatprofiel voor jezelf aan en in dit profiel een jobalert. Je ontvangt dan per e-mail een overzicht van onze (nieuwe) vacatures.

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen