Bart Jan Westdijk

Boortechnicus

"Je start bij Speciale Opdrachten met een divers opleidingstraject wat je onder werktijd volgt. Daarnaast leer je het vak in de praktijk van een ervaren technicus boorploeg."

Niels van Tienderen

Clustertechnicus 

"Het leuke aan werken op een grote Gasunie-installatie is 't werken met verschillende interessante technieken zoals gasturbines en grote elektromotoren."

Onze klanten rekenen erop dat gas veilig en snel door ons net wordt getransporteerd. Daarom zijn onze technici zo belangrijk: ze zorgen er elke dag weer voor dat ons leidingnet en installaties uitstekend functioneren. De hoeveelheid gas die we daar doorheen transporteren, is aanzienlijk: ongeveer 125 miljard kubieke meter gas, dat vaak onder hoge druk (circa 60 bar) wordt vervoerd. Ons net bestaat uit honderden installaties, 1.300 gasontvangstations, aansluitingen op (inter)nationale pijpleidingsystemen en ruim 15.500 kilometer pijpleiding in Nederland en Noord-Duitsland. In ons net maken we gebruik van innovatieve technologie, die we meestal zelf ontwerpen.

Om ervoor te zorgen dat je jouw functie uitstekend kunt uitvoeren, volg je als mbo-technicus altijd een intensief opleidingstraject, dat ongeveer 2 jaar duurt. Dit traject volg je grotendeels onder werktijd. Je leert daarbij veel over ons bedrijf en ons netwerk en over algemene onderwerpen, zoals VCA.
Na dit traject stop je niet met leren; je blijft je continu bijscholen. Ook heb je de mogelijkheid om, bijvoorbeeld door het volgen van een opleiding, door te groeien tot specialist of zelfs een coördinator- of managementfunctie.

Wil jij één van onze technici worden en een belangrijke rol vervullen in het dagelijks beheer en onderhoud van één van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa?
Dan nodigen we je van harte uit om verder te lezen.

Sjaak de Wit

Technicus kathodische bescherming (KB) in het gebied

“Ik werk als KB technicus solitair in het gebied en mijn hoofdtaak is het optimaal laten werken van KB installaties.”

Mike van der Heijden

Gebiedstechnicus

"Als je in dienst komt bij Gasunie als gebiedstechnicus volg je een opleidingstraject van ongeveer 2 jaar."
 

Mendy Burema

Clustertechnicus

"Als Clustertechnicus heb je verschillende werkzaamheden: de ene week ben je technicus van dienst en de andere werk verricht je preventief onderhoud en verhelp je storingen."

Ronald de Haan

Gebiedstechnicus

"Als je bij Gasunie begint, loop je mee met ervaren collega's. Zo leer je het vak uitstekend in de praktijk kennen!"
 

Over je werk als technicus

We hebben het werkterrein van technici in Nederland verdeeld over verschillende gebieden. Meestal werk je in één van die gebieden, of op een installatie zoals een compressorstation, óf in onze boorploeg bij de afdeling Speciale Opdrachten vanuit Deventer.
Qua achtergrond ben je altijd vakspecialist op het gebied van Electrotechniek & Instrumentatie of Werktuigbouwkunde.
Je voert (preventief) onderhoud uit aan ons gastransportsysteem, lost storingen op en bent bezig met het testen, in/uit bedrijf nemen en veiligstellen van leidingen, afsluiters en stations. We hebben twee soorten technici: gebiedstechnici en installatietechnici. Als gebiedstechnicus heb je een mobiele functie binnen een gebied en als installatietechnicus werk je op één of soms meerdere vaste locaties.
Je bent aanspreekpunt voor derden, zoals ingeleend personeel. Je ziet er op toe dat hun werk en werkwijze aan onze standaarden voor onder andere kwaliteit en veiligheid voldoen. Je hebt ook een rol in de uitvoering van projecten.
Gemiddeld eens in de 4 weken heb je een week wachtdienst.

Wie zoeken we?

  • De technici bij ons bedrijf hebben een mbo-opleiding op niveau 4 afgerond, met als studierichting Werktuigbouwkunde, Electrotechniek, Energietechniek of vergelijkbare studierichtingen als vliegtuig- of voertuigtechniek.
  • Alle technici hebben bij binnenkomst minimaal 5 jaar ervaring met preventief en correctief onderhoud aan installaties, bijvoorbeeld als servicemonteur.
  • In verband met de wachtdienst woon je dicht bij de installatie of in je werkgebied. Deze gebieden beschrijven we altijd exact in onze vacatures.
  • Als persoon ben je leergierig, communicatief vaardig, zelfstandig en ambitieus. En stel je hoge eisen aan veiligheid en de kwaliteit van jouw en ons werk.

Hans Anbergen

Lasser Fitter

“De laswerkzaamheden vinden plaats terwijl de leidingen onder een gasdruk van 40 of 60 bar staan. Zo hoeft het gastransport niet onderbroken te worden.”

Willem Drost

Technicus werktuigbouwkunde in het gebied

“Binnen Gasunie volg je een breed pakket aan opleidingen & cursussen. Ook word je in de praktijk opgeleid én getoetst zodat het juiste niveau gewaarborgd blijft.“

Marcel de Boer

Installatietechnicus

"Gasunie is een fijne werkgever die kansen biedt voor je ontwikkeling en je laat werken met de nieuwste technieken."

Diam van der Haag

Gebiedstechnicus

"De aantrekkelijke kanten van mijn functie zijn de diversiteit, de vrijheid en de technische uitdagingen!"
 

Wat bieden we?

Allereerst een veelzijdige functie bij één van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. En een intensief opleidingstraject, waarin je je ontwikkelt tot een breed inzetbare technicus.
Je hebt daarnaast volop loopbaankansen: er zijn meerdere mogelijkheden om door te groeien naar andere functies.
Uiteraard zorgen we voor goed gereedschap, kleding, persoonlijke beschermingsmiddelen, communicatieapparatuur. Onze gebiedstechnici krijgen daarnaast ook een bedrijfsauto.
In ons prima arbeidsvoorwaardenpakket met onder andere een premievrij pensioen heb je bovendien de mogelijkheid om zelf te kiezen wat je belangrijk vindt, bijvoorbeeld extra vrije dagen of salaris.

Je toekomstige collega’s nodigen je van harte uit om de collegiale werksfeer bij ons te komen ervaren!

Aan de slag als technicus bij Gasunie?

Onze actuele vacatures vind je in het vacatureoverzicht.

Geen interessante vacatures op dit moment? Maak dan een kandidaatprofiel voor jezelf aan en in dit profiel een jobalert. Je ontvangt dan per e-mail een overzicht van onze (nieuwe) vacatures.

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen