Hoi, mijn naam is Johan Douma, geboren in 1989 en sinds september 2014 aan het werk bij Gasunie als management trainee.

Welke studieachtergrond heb je?

Bachelor International Business & Management (RUG)
Master Business Administration - Organisational Management & Control (RUG)
Master Business Administration - Change Management (RUG)

Waarom heb jij voor Gasunie en het management traineeship gekozen?

Na mijn studie wilde ik graag bij een professionele, internationale organisatie werken met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Bij Gasunie zag ik al deze aspecten terugkomen. De organisatie bevindt zich bovendien in een snel veranderend energielandschap en dat brengt hele mooie uitdagingen met zich mee. 

Het management traineeship zag ik als ideale vervolgstap na mijn studie. Als management trainee krijg je namelijk de gelegenheid om te werken aan managementvaardigheden (o.a. via cursussen en opleidingen). Daarnaast voer je binnen twee jaar diverse werkzaamheden uit op totaal verschillende afdelingen. Zo krijg je binnen een kort tijdsbestek een goed beeld van de organisatie en weet je welke werkzaamheden aansluiten bij je interesse en kwaliteiten. 

Aan welke opdrachten heb je tot nu toe gewerkt?

In mijn eerste opdracht was ik werkzaam als Lean consultant. Daarbij werkte ik als projectleider aan verbetertrajecten binnen Gasunie. Vanuit de afdeling Operations hebben we, naast de implementatie van de Lean methodiek, diverse deelprocessen van het nieuwbouwproces in kaart gebracht en vervolgens slimmer ingericht.

In mijn tweede opdracht werkte ik als business developer bij Gasunie New Energy. Samen met externe partners ontwikkelt Gasunie New Energy nieuwe businessmodellen op het gebied van duurzame energie. Zelf heb ik meegewerkt aan de ontwikkeling van een biogasnetwerk, maar New Energy is bijvoorbeeld ook bezig met projecten op het gebied van power-to-gas en warmte.

Kort geleden ben ik gestart met mijn laatste opdracht binnen het management traineeship op een financiële functie binnen Gasunie Transport Services. 

Wat zijn mogelijke vervolgstappen voor management trainees na afloop van het traineeship?

Dat varieert enorm en hangt uiteraard ook af van je eigen interesses en kwaliteiten. Je kunt denken aan een functie als business developer, projectleider of aan meer technisch georiënteerde functies zoals coördinator bij een installatie.

Hoe werk je aan je (persoonlijke) ontwikkeling binnen het management traineeship?

Tijdens het management traineeship krijg je als trainee veel opleidingen en cursussen. Deze zijn zowel gericht op de gasmarkt, als op de ontwikkeling van managementvaardigheden. Daarnaast krijg je een coach (een ervaren leidinggevende binnen Gasunie) toegewezen die met je meedenkt. Ook heb je als trainee geregeld intervisie met je mede-trainees, begeleid door een externe professional. Oftewel, je krijgt alle kansen om jezelf maximaal te ontwikkelen! 

Een laatste vraag: waarom zou een kandidaat moeten kiezen voor het management traineeship bij Gasunie?

Eén van de belangrijkste redenen is de vrijheid die je krijgt als trainee. Die vrijheid geldt voor de keuze van je opdrachten, maar juist ook voor de manier waarop je een opdracht uitvoert. Het gewenste resultaat staat vast, maar hoe dat resultaat wordt behaald is aan jou. Doordat je zelf aan het roer staat haal je het optimale uit je traineeship voor jezelf, maar tegelijkertijd ook voor de organisatie. Als je op zoek bent naar een snelle persoonlijke ontwikkeling in een professionele omgeving met veel leuke collega's, dan is het management traineeship bij Gasunie zeker iets voor jou!

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen