Hi, mijn naam is Pieter Smith en in 2010 ben ik bij Gasunie in dienst gekomen als trainee.

Waarom ben je als management trainee begonnen bij Gasunie?

De grote internationale en technische projecten in energie spraken mij erg aan. Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling van de LNG terminal Gate. Gasunie heeft deze terminal samen met Vopak met een aantal energiehandelaren ontwikkeld.

Wat maakt Gasunie zo’n leuk bedrijf om voor te werken?

Het bedrijf heeft de slagkracht om grote technische projecten te ontwikkelen. Daarmee kan het verschil maken richting een duurzame energievoorziening. Dit is voor mij nog steeds een grote motivatie. Verschil maken gaat uiteraard niet zo maar. Het vraagt veel lef en ondernemerschap in een sector die volledig op zijn kop gaat voor de energietransitie. Veel bestaande business modellen en technologie zijn al ‘failliet’. Bedrijven in de sector vinden zichzelf en de technologie opnieuw uit om te kunnen blijven bestaan. Dit stelt ook Gasunie voor grote uitdagingen en het is erg gaaf om daar aan mee te werken.

Hoe ziet het management traineeship bij Gasunie eruit?

De twee filmpjes van de trainees geven je een beeld waar zij aan werken. Binnen het trainee programma beleef je de ervaringen van de andere trainees intensief mee. Dat geeft echt een boost aan je ontwikkeling. De projecten en de collega’s bieden je veel ruimte voor eigen initiatief. Daar heb ik altijd veel energie van gekregen.

Wat zijn de vervolgmogelijkheden bij Gasunie?

Ook na je traineeship blijf je uitgedaagd worden om jezelf te ontwikkelen. Na het traineeship ben ik aan de slag gegaan als business developer. In deze rol heb ik gewerkt aan internationale gasleidingprojecten, het doorontwikkelen van Gate terminal en kleinschalig transport van LNG. Dit vraagt veel kennis van en creativiteit met de techniek.

Wat doe je in huidige functie?

Sinds kort werk ik als commercieel adviseur voor onze industriële klanten in Nederland. Als projectleider van de veelal technische projecten schakel ik voortdurend tussen onze industriële klanten en onze technisch specialisten. Daarnaast heb ik ook deelgenomen aan een intensief vervolgprogramma gericht op leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Kortom, voor mij is het traineeship bij Gasunie een geweldige start geweest van mijn loopbaan. Ik kan het je zeker aanraden!

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen