Hi, mijn naam is Sander Weitkamp, geboren in 1988 en ik werk sinds 3,5 jaar bij Gasunie. In mijn eerst twee jaar werkte ik als management trainee en daarna ben ik gaan werken als operationeel coördinator op het installatiecluster Zuidwending.
Ik ben zoals ze dat noemen een sociale techneut die houdt van samenwerken in een technische omgeving.

Wat is je opleiding?

Ik heb werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Universiteit Twente. Hier heb ik na mijn bachelor gekozen voor de master Design Engineering. Ik heb stage gelopen bij SEAT in Barcelona en ben afgestudeerd bij het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR). Gedurende mijn studie heb ik jarenlang een bijbaan gehad op een tekenkamer ergens in de Achterhoek.

Waarom ben je als management trainee begonnen bij Gasunie?

Mijn studie was nogal technisch. Toch was ik zelf niet de standaard diehard-techneut die alles uit elkaar haalde en weer in elkaar zette. Wilde graag werken in een technische wereld, maar was op zoek naar iets anders. Ik kwam via via in aanraking met Gasunie en hoorde van het management traineeship. Een ideale combinatie voor mij: techniek en management. Voor mij stond het management aspect vooral in het teken van mijzelf sociaal ontwikkelen en leren hoe je om moet gaan met alle ‘soft’ factoren in het werk.

Hoe ziet het management traineeship bij Gasunie eruit?

Gedurende het management traineeship zit je in twee jaar bij drie verschillende afdelingen van de organisatie. Afhankelijk van je opleiding en je voorkeuren kom je op een afdeling die goed past bij je opleiding of juist bij je ontwikkelpunten. Hierbij kijkt een coach mee die samen met je bepaalt wat je als beginnend medewerker nodig hebt om de organisatie te leren kennen of om jezelf te ontwikkelen voor toekomstige leidinggevende functies. 

Naast alle inhoudelijke uitdagingen heb je als trainee heel veel opleidingen op gebied van communicatie, leiderschap en soft-skills. Dit is ontzettend leerzaam en interessant. Niet alleen voor je werkzame leven, maar ook voor je privé-situatie. Gasunie geeft je in het management traineeship heel veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Er gaan deuren voor je open, je leert de hele organisatie kennen en binnen een aantal jaar krijg je een goed beeld van de gasindustrie en de rol van Gasunie hierin.

Wat maakt Gasunie zo’n leuk bedrijf om voor te werken?

De wereld van gas is een hele bijzondere. Gasunie is een gereguleerd bedrijf met grote machines en uitdagende apparatuur. Dit maakt het een uniek bedrijf in een wereld die momenteel sterk onderhevig is aan veranderingen.

Wat zijn de vervolgmogelijkheden bij Gasunie?

Als je wilt werken met techniek kun je dat op het hoofdkantoor op heel veel verschillende manieren doen. Analyses voor de toekomst van het leidingnetwerk, business development, of werken op één van de installaties of gebieden. Ik koos ervoor om na mijn traineeship weer wat dichter de techniek op te zoeken en te beginnen bij cluster Zuidwending. Voor mij was het belangrijk om te weten waar ik het over heb. Het traineeship heeft een fantastische basis gelegd en met deze inhoudelijke ervaring denk ik dat ik nog heel veel leuke dingen mag gaan doen in de toekomst.

Wat doe je in huidige functie?

In mijn huidige functie ben ik operationeel coördinator op het installatiecluster Zuidwending. In mijn werk kom ik dagelijks de dingen tegen die ik als trainee ook zag, maar dan vanuit de gebruikerskant. Een waardevolle combinatie van theorie en praktijk.

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen