Gasunie Transport Services (GTS) is eigenaar van de LNG-installatie op de Maasvlakte, die ingezet kan worden wanneer op dagen met flinke vorst extra aardgas voor de kleinverbruikers nodig is. In de tanks op deze installatie is vloeibaar gas (Liquefied Natural Gas) opgeslagen dat bij piekvragen gasvormig wordt gemaakt waarna het via het gastransportnet van GTS aan de kleinverbruikers wordt geleverd. Met name in de ochtenduren is er een grote vraag naar aardgas en bij (verwachte) lage etmaaltemperaturen zal de Peakshaver stand-by worden gezet. Juist in de koude periode is het van belang dat iedereen op aardgas kan blijven vertrouwen.

De Peakshaver kan circa 78 miljoen m3 in de tanks opslaan en heeft een maximum productie capaciteit van 1,3 miljoen m3 per uur.

Meer Gasunie ...

Hieronder vindt u een overzicht van andere websites van Gasunie. Op deze websites staat onder andere meer informatie over de verschillende projecten en deelnemingen van Gasunie. Met de zoekfunctie in deze website kunt u ook onderstaande websites doorzoeken.

Zoek binnen Gasunie-websites

Verbergen