10 jan 2017

Energie in transitie, gas in transitie: Magasine

Nederland staat aan de vooravond van grote veranderingen in de energievoorziening. Vooral thuis, op het werk en in de vervoerssector staan er veel nieuwe en interessante ontwikkelingen op stapel. In 2050 wil Nederland een klimaatneutrale energievoorziening hebben. Om dat te bereiken is een slim gebruik van de bestaande infrastructuur noodzakelijk. Daarnaast moeten we op zoek naar nieuwe oplossingen, waarmee we onze energie duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar houden.
Gasunie denkt volop mee en is een actieve partner als het gaat om innovaties in de energietransitie. Wij zijn een infrastructuurbedrijf voor gas, energie en warmte en willen laten zien wat er mogelijk is. We helpen daarom mee om de energietransitie te versnellen. Zo wordt het bijvoorbeeld steeds makkelijker om woningen met hybride warmtepompen te verwarmen, waarbij je (duurzame) stroom combineert met (groen) gas. Zonder dat je daarvoor grote aanpassingen hoeft te doen.

Dat past in de toekomstplannen waarin gas daar wordt ingezet waar en wanneer dat de beste oplossing is: gas-op-maat noemen we dat. Daarom stimuleren we ook de ontwikkelingen op het gebied van groen gas. Als dit grootschalig toegepast kan worden, dan hebben we een duurzame vervanger voor aardgas. Onze medewerkers zijn met enorm veel inzet en energie bezig om deze ontwikkelingen vorm te geven. En daarmee de transitie naar een duurzame energievoorziening voor ons allemaal mogelijk te maken. In Magasine laten zij samen met anderen zien wat er al mogelijk is en wat u voor de toekomst nog meer mag verwachten.

Wil je een hard copy exemplaar van Magasine ontvangen, stuur dan een e-mail aan communicatie@gasunie.nl.