6 apr 2017

Gasunie-medewerkers halen met sponsorloop 15.000 euro bij elkaar voor de actie Hartenvrouw van de Hartstichting

Meer dan 100 medewerkers van Gasunie deden vandaag mee aan de Gasunie Run to the Top. Met deze sponsorloop haalden ze 15.000 euro op voor de actie Hartenvrouw van de Hartstichting. De medewerkers werden enthousiast aangemoedigd en gesponsord door hun collega’s. Het geld dat met deze actie wordt binnengehaald, wordt ingezet voor onderzoek naar hart- & vaatziekten bij vrouwen. Dat is hard nodig, omdat hart- & vaatziekten doodsoorzaak nummer 1 zijn bij vrouwen. Onderzoek en behandelingsmethodes zijn afgestemd op mannen, maar vrouwen hebben andere symptomen, die vaak niet worden herkend. Daardoor is behandeling vaak te laat of niet effectief. CEO Han Fennema overhandigde aan het eind van de middag een cheque van 15.000 euro aan Ronald Schouten van de Hartstichting. 

Het initiatief voor de actie kwam van de personeelsvereniging. Als snel stroomden de aanmeldingen binnen van collega’s die wilden meelopen. Ze gingen in teams van 5 personen in estafettevorm naar boven in het 382-treden tellende trappenhuis. 

Het initiatief kon rekenen op zoveel enthousiasme van de deelnemers, dat er over wordt gedacht om het volgend jaar nogmaals te organiseren, en ook andere bedrijven te laten deelnemen aan de Run to the Top.